Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-05-03

Nyförvärv trivs i Varberg!

Nynäshamn, Örebro och Varberg får gemensam nämnare i tre av de senast anställda rektorerna i grundskolan. Tillsammans tillför de erfarenhet från olika stadier och städer, både i de team de nu har tjänst, och i rektorsgruppen i stort.

Stefan Allert, Maria Böök och och Robert Hambre

Stefan Allert, Maria Böök och och Robert Hambre

Sedan februari har Maria Böök, Robert Hambre och Stefan Allert uppdrag som rektorer i Varbergs kommunala grundskolor. När Pedagog Varberg möter trion, är de mitt i en intensiv period av informationsmöten som bland annat nyanställda skolledare deltar i. System och program som stödjer skolledare i det dagliga arbetet, HR-frågor, löneprocesser och systematiskt kvalitetsarbete, nämndsadminsitration och en hel del till ”inblickas i”. Det är med andra ord full fart, och samtidigt skapas relation till nya medarbetare och kollegor.
 
För Maria Böök, tidigare stationerad i Nynäshamn, var det en föreläsning 2013 och en kvardröjande tanke om att återvända till Halland, som gjorde att hon sökte tjänst i Varbergs kommun.
- Det pågående utvecklingsarbetet i Varberg lockade, berättar Maria Böök, idag rektor på Vidhögeskolan. Långsiktiga strategier i kombination med Varbergs goda rykte som skolkommun, fick mig att fatta beslutet att återvända till Västkusten.

Tillsammans med Robert Hambre, vars hemvist senast var Örebro kommun, arbetar Maria Böök för att vidareutveckla en god och lärande kultur i det geografiska skolteamet Norr.
- Ryktet gick att i Varberg händer det grejer, säger Robert Hambre, rektor för Kung Karl skola och Deromeskolan. Jag fick bekräftat bilden av Varbergs kommun som en positiv arbetsplats redan under intervjuerna till tjänsten, och redan från dag ett i mötet med medarbetare på skolorna förstod jag att verklighet och bild stämmer överens.

Stefan Allert, varbergsbo och tidigare rektor för en friskola, beskriver att det var ett behov av stabilitet och systematik som attraherade honom att söka sig till den kommunala grundskolan i Varberg. Väl medveten om att antal medarbetare och elever skulle komma att skilja sig markant i antal, såg Stefan Allert transparens och delaktighet i ett kollegium som övervägande fördelar. Och att få ansvara för en budget, fullt ut!
- I och med ett eget ansvar för budgeten, kan jag använda den som ett pedagogiskt verktyg. Något jag verkligen saknat och nu ser fram emot. Dessutom har jag två rektorskollegor på Bosgårdsskolan och får vara en del av ett sammanhang och arbeta kollegialt.

 

Viktoria Struxsjö
 

ikon

Senaste nyheterna