Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-09-14

Hallå där! – Varbergs kommun söker nya förskolechefer!

Nu söker Varbergs kommun två nya förskolechefer, en till team norr och en till team öster. Ni som aktivt vill påverka och driva utvecklingen framåt är välkomna att söka tjänsterna fram till den 24 september.

Hallå där! Agneta Svenberg, chef för förskoleverksamheten.

Berätta om tjänsterna som nu ligger ute?

- Eftersom vi har två pensionsavgångar vid årsskiftet söker vi dels en förskolechef som ska ingå i team öster och ansvara för Skällinge förskola och Rolfstorps förskola. Denna tjänst är speciell eftersom en del av den handlar om att utöva tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg. Sedan söker vi även en förskolechef som kommer att ingå i team norr med ansvar för Applagårdens förskola och Åsklosters förskola. Här står vi inför en spännande byggnation när Applagården ska flytta in i helt nya lokaler framöver. 

Vem kan söka tjänsterna?

- De som har en pedagogisk grundutbildning på högskolenivå med ett driv att vilja utveckla verksamheten är välkomna att söka. Det här är en möjlig karriärväg för dem som är trygga i sitt ledarskap och redan nu fungerar som ett stöd för medarbetare men samtidigt vågar utmana dem till utveckling. Sökande ska även vara målmedvetna och ha god samarbetsförmåga.

Vad innebär arbetet som förskolechef?

- Som förskolechef har du verksamhetsansvar där du regelbundet följer upp verksamhetens utveckling mot uppsatta mål. Genom enhetens kvalitetsarbete driver du utveckling av det pedagogiska arbetet. Idag finns det 21 förskolechefer i kommunen som samverkar och utvecklas tillsammans. Sedan finns det en organisation runt omkring cheferna, som ett stöd i olika frågor som exempelvis personal och ekonomi. En stor fördel i dessa tjänster är att man sitter tillsammans med ytterligare en förskolechef, det har visat sig vara en stor framgångsfaktor. 

Om man är kvalificerad, varför ska man söka?

- Det här ger en möjlighet att vara med och påverka i framkant. Man får en blick över helheten samtidigt som man får chans att omsätta goda idéer. Sedan förväntas man gå rektorsutbildningen parallellt med arbetet som förskolechef för att utvecklas ytterligare.
- Jag ser fram emot många spännande ansökningar!

Sista dagen att söka de lediga tjänsterna är den 24 september 2017.

 

Frida Eckegren Serholt
 

ikon

Senaste nyheterna