Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-11-27

Hallå där! – Är du en av våra framtida chefer?

Morgondagens ledare 2018 är ett utvecklingsprogram för dig som vill bli chef. Programmet genomförs i samverkan med Region Halland och Hallands övriga kommuner med syfte att identifiera och utveckla nya chfer. I augusti 2018 startar den sjunde omgången av Morgondagens Ledare och då kommer 30 deltagare medverka. Varbergs kommun har fem av platserna. 

Hallå där! Lars Karlsson, administrativ chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Varför ska man söka till Morgondagens ledare?

- Att arbeta som chef är oerhört stimulerande och utvecklande och ger stora möjligheter till inflytande och påverkan. Morgondagens ledare vänder sig till medarbetare med en ambition och potential att i framtiden arbeta som ledare och kan ses som ett första steg i riktning mot en karriär som chef. Morgondagens ledare är en av flera viktiga delar i barn- och utbildningsförvaltningens chefsförsörjningsstrategi och ger dig en fördel och en bra grund att stå på när du senare söker vakanta chefstjänster inom såväl din egen som andra verksamheter. Däremot innebär inte programmet att du per automatik kommer att erbjudas en chefstjänst.

Vem kan söka till Morgondagens ledare?

- Till programmet 2018 söker vi dig som är tillsvidareanställd och har intresse, ambition och potential att utvecklas mot en framtida chefsroll. Du ska ha utbildning motsvarande de krav som ställs vid tillsättning av chefstjänster i din organisation/verksamhet. Praktisk erfarenhet av att i något sammanhang praktiserat ledarrollen är en fördel. Som person vill vi att du är tydlig i din kommunikation och skapar engagemang hos människor omkring dig. Du uppskattar och kan hantera förändring, tar ansvar och är resultatinriktad. Har du även förmågan att bygga relationer och se din egen roll i ett större sammanhang har du goda förutsättningar.

Vad kan jag förvänta mig av utbildningen?

- Programmet går ut på att arbeta med att utveckla självkännedom och få kunskap om offentlig organisation, styrning, ledarskap och grupputveckling med mera. Att träffa andra deltagare ger möjlighet att bygga upp ett eget nätverk för ett framtida lärande och utbyte. Programmet kommer också leda till att medvetandegöra deltagarnas drivkrafter, personliga egenskaper samt utvecklingsområden inom ledarskap. En stimulerande och utvecklande period helt enkelt. Här kan du läsa mer om programmet samt vad de nuvarande deltagarna tycker om det. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur söker man till Morgondagens ledare?

- Om du är intresserad skickar du ditt CV, personligt brev med bifogat foto samt uppgifter om referenter till morgondagensledare@varberg.se. Ansökningstiden går ut den 17 december, så passa på innan tiden går ut. För ytterligare information om vad som skall ingå i din ansökan kan du läsa mer under chefsförsörjning på Vinden eller under ”kurser och utbildningar". Där ser du också vart du kan vända dig om du har frågor och funderingar kring programmet. Vi förutsätter att du för en dialog och får klartecken från din chef innan du skickar ansökan.

Ansökningstiden pågår fram till den 17 december 2017.

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna