Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-03-09

Varberg prisas - spridning pågår!

I december vann Peder Skrivares skola Utmärkelsen 2016, i kategorin gymnasium och för bästa kvalitet och samverkan skola-arbetsliv.

Prisutdelningen Utmärkelsen 2016

Satsningen på ett systemhållbart samarbete skola- arbetsliv är en viktig del av att utveckla och stärka elevers förmågor och kompetenser för vidare studier och yrkesliv.

De entreprenöriella processerna som Peder Skrivares skola driver, långsiktigt och systematiskt, fick förtjänad uppmärksamhet av juryn.

”Gymnasieskolan har ett nytänk där ett exempel är en kompetensbytardag där lärare och SYV på skolan utbyter kompetenser med det lokala näringslivet. Ett annat exempel är den mötesplats (Anställningsbaren, reds.anm) på skolan som är öppen i syfte att ge eleverna inblick i olika branscher och yrken.”

Tack vare Utmärkelsen 2016, får barn- och utbildningsförvaltningen möjlighet att dela och sprida Varbergs arbete skola- arbetsliv i regionen. Nästa vecka medskapar därför skola- arbetslivsutvecklarna i en dialogkonferens arrangerad av GR skola arbetsliv i Göteborg. Pedagog Varberg finns självklart på plats och fångar upp omvärldens intryck av Varbergs arbete.

ikon

Senaste nyheterna