Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-05-08

Peder Skrivares skola kan vinna SM-guld

Idag startar Svenska Mästerskapen i Ung Företagsamhet i Stockholm. För första gången någonsin har tre UF-företag från Peder Skrivares skola kvalificerat sig till final.
- Det här ska bli otroligt spännande och lärorikt för oss alla, säger läraren Kristina Andrén Lindahl, som snart är på plats i huvudstaden.

Lärarna Martin Lindholm och Kristina Andrén Lindahl.

Lärarna Martin Lindholm och Kristina Andrén Lindahl.

Kristina Andrén Lindahl är en av Peder Skrivares UF-lärare i kursen individuellt val. Det är hennes första år som UF-lärare och hon är väldigt imponerad av årets unga entreprenörer.
- Två av de tre företag som tagit sig till final är jag lärare åt och det har aldrig hänt tidigare att tre företag från PS har tagit sig ända till final så det här är stort, menar hon.

Eleverna åkte upp till Stockholm redan igår för att bygga sina montrar och fixa iordning allt innan mässan öppnar i eftermiddag. För lärarna, som åker upp idag, väntar flera seminarier. Ministrarna Mikael Damberg och Anna Ekström, Prins Daniel och Svenska Dagbladet är bara några av dem som kommer att stå på scen under dessa två intensiva dagar.
- Jag har redan lärt mig massor under min tid som UF-lärare och jag vet att jag kommer att få ännu mer information och motivation i Stockholm.
- Eleverna är fantastiskas och tar stort ansvar för sina företag. Vi lärare finns med som coacher kan man säga. Vi lyssnar, stöttar och hjälpte till när det behövs. Så har det varit sedan dag ett.

Mästerskapet håller på i två dagar och för de unga entreprenörerna gäller det att visa upp sina företagsidéer och försöka sälja sina produkter. Imorgon kväll hålls det en gala för alla finalister. Då ska en vinnare i varje kategori utses.
- Jag tror att vi har en chans. Även om det är närmare 250 UF-företag med tror jag att vi framför allt har en jättechans i produktutveckling. Men självklart håller vi tummarna för alla våra elever, de har engagerat sig så mycket och vi hoppas att det ger utdelning, säger Kristina Andrén Lindahl.

De tre UF-företagen från Peder Skrivares skola som är i final är:

Årets Tjänst

Style Me UF, Celina Hansson
Motivering: Ett företag som är i fullgång och redan har en etablerad kundkrets. Med stil och förtroende lyfter hon sina kunder och plockar fram deras personligheter med stor professionalism. Genom idén med att kombinera gammalt och nytt ligger tjänsten helt rätt i tiden.


Årets Produktutveckling

Fidgety UF: Elvin Tengdahl & Martin Olsson
Motivering: Vi fokuserade på nyhetsvärde, användbarhet och framtida marknadspotential. I början kände vi i juryn oss smått stressade av alla fantastiska bidrag. Men när vi handgripligen följde upp alla produkterna på mässgolvet fanns det en som lugnade oss mer än andra.


Årets Hantverk

Sweet Creations UF, Felicia Jarnung
Motivering: Med stor pondus och djup o gedigen kunskap introducerar hon oss i sitt hantverk. En power woman med stor passion för socker och smör.

 

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna