Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2020-03-12

MOA-mässan den 18 mars är inställd

Den 11 mars fattades ett nationellt beslut om att allmänna sammankomster med fler än 500 personer inte får hållas i Sverige. Yrkesmässan för elever i årskurs 8, MOA-mässan, som skulle genomförts den 18 mars ställs in utifrån försiktighetsåtgärder.

- Även om mässan inte är ett arrangemang för allmänheten, grundar vi beslutet i att elever och yrkesföreträdare som till vardags inte möts, inte ska utsättas för några som helst risker, säger Maria Wirén, utvecklingschef, förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs kommun.

Förskole- och grundskoleförvaltningens ledningsgrupp har noga följt senaste tidens information om smittskyddsåtgärder gällande covid-19/coronavirus. När regeringen, efter hemställan från Folkhälsomyndigheten, i onsdags beslutade om förbud mot att hålla evenemang för över 500 personers, fördes samtal med kommunledningen. Dels vägdes elevers behov av smittskyddsåtgärder in, dels de på mässan medskapande företagens egna restriktioner.

Risken för allmän smittspridning bedöms i nuläget som mycket hög. I Sverige är det Folkhälsomyndigheten som ansvarar för smittskyddsfrågor, men Varbergs kommun följer förstås aktivt händelseutvecklingen globalt och lokalt. Vi agerar utifrån ansvariga myndigheters rekommendationer och arbetar i samverkan med halländska kommuner och myndigheter.

Regeringens förbud mot att hålla evenemang för över 500 personer gör att ett antal av kommunens större evenemang ställs in. De mindre evenemang som kommunen arrangerar kommer att genomföras som planerat så som läget är nu.

För mer information, kontakta:
Maria Wirén, utvecklingschef förskole- och grundskoleförvaltningen
E-post: maria.wiren@varberg.se
Tel: 070- 936 80 36

Viktoria Struxsjö

ikon

Senaste nyheterna