Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-10-26

IT-utbildningar för vetgiriga pedagoger

Under hösten erbjuder kommunens IT-pedagoger IT relaterade utbildningar för lärare och pedagoger i Varbergs kommun. Såhär i halvtid summerar de satsningen och delar med sig av sina bästa tips.
- Vi är nöjda så här långt men vi vill nå längre och ännu fler, säger Ingrid Johansson, IT-pedagog.

Anna Hjalmarsson och Maria Wikhav gillade IT-utbildningen.

Anna Hjalmarsson och Maria Wikhav gillade IT-utbildningen.

De tre IT-utvecklarna i Varbergs kommun har till uppgift att stötta elever och lärare i arbetet med digitala verktyg i förskola, grundskola och gymnasium. Under hösten erbjuder de utbildningar där fokus ligger på IT och lärande.
- Syftet med utbildningarna är att lärare och pedagoger ska känna sig mer bekväma med digitala verktyg och kunna använda det i undervisningen eller i verksamheten, säger IT-pedagogen Louise Ljungdahl.

Behovet är stort

Utbildningarna sker varje torsdagseftermiddag och IT-pedagogerna menar att det är ett sätt att nå så många som möjligt.
- Vi vet att behovet är jättestort men alla har inte möjlighet att komma på träffarna. Då rekommenderar vi att kika in på Pedagog Varberg, där finns massor av tips och även filmer som kan hjälpa en på traven, berättar de.

Pedagogerna fick tips på bra appar.

Pedagogerna fick tips på bra appar.

Ett axplock av de utbildningar som erbjuds under hösten är Programmering, Kommunlicenser, Bilder på Ipad och Showbie i undervisningen. Pedagog Varberg besöker utbildningstillfället när Appar som stödjer och underlättar lärandet står på schemat.
- Det bästa med dessa utbildningar är att träffa alla pedagoger. Det här är vårt sätt att få feedback och diskutera olika ämnen med dem, menar Ingrid Johansson.

Behöver en uppdatering

I ett klassrum på Peder Skrivares skola visar hon appar som underlättar lärandet för elever med läs- och skrivsvårigheter. Det finns en uppsjö av appar och att veta vilka som faktiskt hjälper i undervisningen är inte alltid det lättaste. Anna Hjalmarsson och Maria Wikhav, lärare på Hagaskolan, är med på utbildningen för att lära sig mer.
- Jag känner att jag behöver en liten uppdatering och få ny information om vad som fungerar och inte, menar Anna Hjalmarsson.
- Jag tror att alla elever kan ha nytta av dessa appar och jag kommer att sprida det jag lär mig här idag till mina kollegor som inte har möjlighet att vara med, menar Maria Wikhav.

Ingrid Johansson

Ingrid Johansson

De tycker att det är positivt att Ingrid Johansson går igenom och visar hur apparna fungerar för att sedan kunna testa några av dem själva.
- Många av apparna kostar en del så det är jättebra att vi får veta vad det är innan vi köper dem, menar de.
- Jag är nöjd med utbildningen, det är bra information och jag tar med mig ny kunskap härifrån idag, säger Anna Hjalmarsson.

IT-utbildningar för pedagoger i Varbergs kommun HT-17

Det finns fortfarande några platser kvar till höstens IT-utbildningar, vilken/vilka väljer du?
Mer information om utbildningarna samt tips på olika digitala verktyg finns på Pedagog Varberg.

 

Frida Eckegren Serholt

 

ikon

Senaste nyheterna