Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2020-03-26

Hallå där! – Snart öppnar Simstadion 2020

Den 23 maj öppnar Simstadion för säsongen och nu kan lärare skicka in sina önskemål om skolbokningar. Tiden på utomhusbadet ger elever möjlighet att tillsammans med ansvarig lärare bättra på sin vattenvana och simkunnighet.

Hallå där! Emma Sjödin, administratör, badanläggningar på kultur- och fritidsförvaltningen.

Vem kan göra en skolboning på Simstadion och hur går man till väga?

- Samtliga skolor och förskolor, även privata, kan nu göra skolbokningar. Man kan boka 1-2 elever upp till hela årskurser eller skolor på 120 elever. Det är alltid lärarna som har ansvaret för eleverna.

- Man sänder sitt önskemål till hastenssimhall@varberg.se. Ange skola, årskurs, antal elever, ansvarig lärare, telefonnummer, samt önskemål om vilka/hur många banor/bassänger man önskar tillgång till. Ange även om det önskas låna något material som livbojar, dykringar med mera.

Är det fokus på simskola eller kan man välja mellan olika aktiviteter?

- Då det ofta är högt tryck på tiderna på Simstadion önskar vi från badanläggningar att man fokuserar på att träna simning med barnen. Sedan, i mån av plats, kan man ha ”friluftsdagar med hopp, bad och lek”. Så länge det finns lediga tider så får man boka så många gånger man vill.

Hur lång tid får man boka och finns det alltid en närvarande simlärare på plats?

- Man får önska så lång tid man tycker sig behövas, vanligast är mellan 1-3 timmar per bokning. Vi har alltid minst två personal på plats i anläggningen som sköter badbevakning, lokalvård och kundbemötande. Men samma här, det är alltid lärarna som har yttersta ansvar för eleverna.

Varför tycker du att lärare och elever ska besöka Simstadion?

- Främst för att uppfylla kraven på 200 meter i årskurs 6. Sedan är vattenvana och simkunnighet en billig livförsäkring.

- Kultur och fritid har ett samarbete med grundskolan gällande simträning/simtester för årskurs 3 och 5. Där fokuseras det på kraven och eleverna simtestas utav våra utbildade simlärare. De pass som man nu kan boka på Simstadion är alltså utöver dessa tillfällen.


Alla önskemål som kommer in fram till fredag v.15 kommer att behandlas likt. Bokningsbekräftelser kommer att skickas ut under v.17–18.
Önskemål som kommer in efter 10 april kommer bli tilldelade tider efter hand.

Skicka era önskemål till hastenssimhall@varberg.se


Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna