Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-11-14

Hallå där! - Nytt insektsquiz i kvarteret Kilen

Hallå där, Nicole Danielsson Ahumada, kommunikatör på Hamn- och gatuförvaltningen. Ni lanserar ett Quiz för ”insektsbostäderna” vid Kilen som förskolor och skolor kan använda vid ett besök. Berätta mer!

- Vi tog fram quizet för att skapa en aktivitet under invigningen, så att man skulle läsa skyltarna som placerats ut på grönområdet Kilen. Efter invigningen var det vår kommunikatör som tipsade om att skicka över quizet till er på barn och utbildning så fler kunde ta användning av det.

Vem kan använda quizet, någon åldersgrupp?

- Quizet togs fram till Hagaskolans sjätteklassare som deltog under invigningen och som har målat alla holkar som installerats på Kilen. Alla som kan läsa skyltarna kan använda sig av quizet och man får gärna ändra på frågorna så att det passar till den tänkta målgruppen.

Berätta lite om insektsparken? Vem har skapat den och varför?

- Kvarteret Kilen har upprustats av hamn- och gatuförvaltningen och är ett resultat av att Kilen avsatts som parkmark och iordningställas till ett trevligt grönområde. Att bevara befintliga grönområden som bidrar till en trevlig miljö är viktigt i en växande stad som Varberg. Kvarteret Kilen uppmärksammar hur ett grönområde i stadsmiljö kan gynna biologisk mångfald och fungera som ett bostadskvarter för våra småkryp vars livsmiljöer minskar i jordbrukslandskapet.

Har du själv någon ide om hur man kan använda quizet

- Quizet är till för att uppmärksamma insekternas betydelse i vårt landskap. Genom att besöka Kilen och läsa skyltarna kan man finna svar på quizfrågorna. Tanken är att Kilen ska göra det lite lättare förstå sig på begrepp som exempelvis biologisk mångfald eller ekosystemtjänster som lätt kan bli för teoretiska.

Motivera ett besök i ”insektskvarteret” och vad vi kan göra där?

- Genom att besöka Kilen kan man lära sig mer natur och miljö, leta efter insekter i de olika insektshotellen, njuta av grönområdet och titta på olika blommor, träd och övriga växter. Genom den nya grusstigen kan man nu gena ner till Ankaret. Det lilla grönområdet bjuder på färg och form och kan därmed även inbjuda de som är konstnärligt intresserade.

Insektsquiz Pdf, 311.1 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 311.1 kB)

Facit insektsquiz Pdf, 420.9 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 420.9 kB)

Frida Eckegren

ikon

Senaste nyheterna