Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-03-24

Hallå där! – Dialogkonferens sprider kunskap

Varbergs moderna arbetslivsorientering var igår inbjudna till dialogkonferens i Göteborg. Tillsammans med likasinnade från hela Västra Götalandsregionen delades goda exempel och erfarenheter.

Hallå där! Viktoria Struxsjö och Pär Wiik, utvecklingsledare för skola och arbetsliv i Varbergs kommun.

Vad gjorde ni på dialogkonferensen?


- Vi var där eftersom Peder Skrivares skola vann Utmärkelsen 2016. I priset ingår att dela och sprida goda exempel i Västragötalandsregionen. GR Skola Arbetsliv arrangerade en konferens där representanter från skola och omvärlden var på plats för att utbyta erfarenheter om samverkan mellan skola och arbetsliv.


Vilka erfarenheter bidrog Varberg med?


- Tema för konferensen var hur stadsutveckling och undervisning kan kombineras. Det blev därför naturligt för oss att lyfta fram dialogmetoden Arkitekter i Skolan. Vi har genomfört metoden i två omgångar på grundskolor i Varberg.


Vad tar ni med er från gårdagen?


- Vi tar med oss att vi kan bli bättre på att skapa mötesplatser mellan skola och omvärld. Skolledare, lärare, studie- och yrkesvägledare och olika branscher behöver mötas och tillsammans skapa samsyn kring skola och arbetsliv.


Vad händer härnäst?


- Pär Wiik åker till Växjö nästa vecka i samma syfte som gårdagen, det vill säga, för att sprida och dela erfarenheter kring samverkan skola och arbetsliv.
Längre fram i vår ska vi dessutom vara med under värdskapsveckan med Eurotowns på hemmaplan.

 

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna