Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-01-26

Hallå där! – Dags att boka skolbio

Nu är det dags att boka platser till vårens skolbiovisningar. Under veckorna 12, 13 och 15 kommer sju olika filmer att visas. Bland utbudet finns något för alla, för åk F-9.

Hallå där Annica Hage, administratör i skolbiogruppen.

Hur väljer ni ut filmer?

- De fyra lärare som ingår i skolbiogruppen åker varje år på Barn- och ungdomsfilmfestivalen (BUFF) i Malmö där de får se på massor av film. På våra skolbiomöten diskuterar vi sedan fram vilka filmer vi ska visa här i Varberg. Vi försöker anpassa filmerna så att det ska finnas minst en, men gärna två, till varje åldersgrupp, både vår och höst.

Är det många som går på skolbio i Varbergs kommun?

- Absolut! I snitt har det varit 4 300 besökare per termin de sista två åren och det är en stor ökning sedan tidigare år. Det är alltså väldigt uppskattat av både elever och lärare.

Varför rekommenderar du att gå på skolbio?

- Det är viktigt att komma ihåg att det är väldigt många barn som aldrig har sett film på en riktig biograf förut, den upplevelsen vill vi ge alla! Jag tycker att det är jätteviktigt att eleverna är förberedda på vilken slags film de kommer att få se. Filmhandledningar från Svenska Filminstitutet (SFI) finns till många av filmerna och saknas det kan man som pedagog söka på nätet efter artiklar och titta på Youtubeklipp. En skolbiofilm ska inte bara vara för nöjes skull utan ger också tillfälle för en viktig fortsatt diskussion i klassrummet efteråt.

Skolbiogruppen i Varbergs kommun har fått beröm från Svenska Filminstitutet, berätta om det?

- Vi rapporterar och lämnar statistik varje år till SFI och enligt dem är Varberg en av de kommuner som har högst besök per elev jämfört med andra kommuner och dessutom har vi en bra uppföljning. Det är vi stolta över!

Kul! Så hur anmäler man sin klass?

- Då mailar man till skolbio@varberg.se. Det är samma mailadress om det är någon som har några funderingar kring skolbio. Det brukar som sagt vara populärt och det blir alltid fullt så boka platser tidigt för att eleverna ska få möjlighet att ta del av denna upplevelse.


Frida Eckegren Serholt
 

ikon

Senaste nyheterna