Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2021-04-16

Hallå där – Bockstensskolan 5B vidare i Vi i femman

Vi i femman som skulle starta i P4 i januari fick skjutas fram och tävlingarna startade istället i mitten av april. Igår fick äntligen Bockstensskolan 5B tävla, och vann sin kvartsfinal mot Fjärås Bräckaskolan med poängen 31-30.

Hallå där, Jannice Sandberg, som tillsammans med Margaretha "Maggan" Poulsen är lärare för 5B på Bockstensskolan!

Tävlingen har ju blivit framflyttad under våren, hur har det påverkat klassen i allmänhet och de tävlande i synnerhet?

- Det har inte påverkar oss nämnvärt, vi har bara tyckt att det är så roligt och spännande och har sett fram mot det. Vi fick mer skoltid och chans att lära sig mer. Vi är glada att det blev av, man var lite orolig att det skulle ställas in. Vi är nöjda med hur Sveriges Radio P4 har löst det.

Vad har ni gjort för att träna inför tävlingen?

- Vi har tränat på lite olika quiz/frågesporter online, men har inte ändrat på så mycket faktiskt. Vi har kört på som vanligt, lagt in lite extra ”Grej of the day” saker.

Berätta om kvartsfinalen!

- Det var väldigt nervöst i början, men det släppte mer och mer ju längre in i programmet de kom. De tävlande Junis och Lucas tyckte att Stegen var rolig. Lucas visste svaret på 6 poäng men hann inte ropa Bocksten före det andra laget. Junis tyckte att Harry Potter frågan var för lätt, men en fråga om kroki var däremot svår, det hade de aldrig hört talas om.

Det kändes bra att göra det digitalt nu första programmet, men kommer vi längre hade det nog varit skoj att vara på plats i studion.

Vad händer härnäst?

- Nu laddar vi om för semifinal 27 april, vi ändrar inte på något utan kör på som innan. Det är ju vår sista termin ihop, och det känns så roligt att få avsluta på det här sättet. Oavsett hur det går längre fram i Vi i femman är våra elever värda att bli firade på något sätt. De är otroliga, den här klassen är värd något extra. Jag och Maggan får planera in något till dem.

Camilla Tegebäck

ikon

Senaste nyheterna