Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-04-05

Förskollärare föreläser på Språkdagen 2017

Idag åker tre förskollärare från Varbergs kommun till Göteborgs universitet för att föreläsa på Språkdagen 2017.
- Vi ska berätta om utvecklingsarbetet ”Budskap i bild och text”, alltså hur man skapar samsyn och kontinuitet när det gäller övergångar och läsdidaktik, säger Johanna Karlsson, förskollärare på Lindbergs skola.

Helena Wirholt, Helena Abrahamsson och Johanna Karlsson

Helena Wirholt, Helena Abrahamsson och Johanna Karlsson

Språkdagen i april är en tradition sedan flera år tillbaka. Syftet med dagen är att deltagarna ska få dela med sig av, och lyssna till, goda exempel på utvecklingsarbeten som pågår i Västra Götaland och Halland.

- Det ska bli kul att åka. Dels för att ta del av andras arbeten men även för att få sprida vårt. Jag ser det som en förmån att få vara med, säger förskolläraren Helena Wirholt, som är med och föreläser för andra året i rad.


Helena Abrahamsson och Johanna Karlsson arbetar på Hagaskolan respektive Lindbergs skola. De har fått i uppdrag att bland annat ta särskilt ansvar för arbetet med ”Budskap i bild och text” på sina skolor.

- Vi arbetar systematiskt för att alla pedagoger ska ha en gemensam samsyn, oavsett verksamhet, menar Johanna Karlsson.


Idag föreläser de tre förskollärarna Helena Wirholt, Helena Absahamsson och Johanna Karlsson om ”Budskap i bild och text”. Tanken med arbetet är att främja övergångar mellan förskola- förskoleklass-fritidshem- grundskola med ett gemensamt fokus på språkutveckling.

- Det är jätteviktigt att vi alla samarbetar för att barn ska få bra övergångar. Att skolan kan ta vid där förskolan lämnar, fyller Helena Abrahamsson i.


Arbetet har fortgått i två år och pågår fram till sommaren men för Helena Wirholt är detta bara början.
- Jag tror att det här bara är startskottet på ett helt nytt sätt att tänka. Jag läser inte mer med eleverna idag än för några år sedan men jag läser på ett helt annat, medvetet sätt. Det ska jag berätta om idag.

 

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna