Sök

Om webbplatsen

Välkommen till varberg.se! Strukturen på webbplatsen bygger i grunden på kommunwebbstrukturen Funkaboda, som har arbetats fram med hjälp av omfattande användartester och fokusgrupper från olika delar av samhället. Strukturen är uppbyggd ur ett användarperspektiv som ska förenkla för dig att hitta den information du söker.

Längst upp på alla sidor finns en meny med sju ämnesrubriker. Under varje ämnesrubrik hittar du information och service. Ämnesrubrikerna för varberg.se är:

  • Barn och utbildning
  • Omsorg och stöd
  • Bygga, bo och miljö
  • Trafik och infrastruktur
  • Uppleva och göra
  • Kommun och politik
  • Näringsliv
  • Jobba och praktisera

Tillgänglighet

Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar av webbplatsens tillgänglighet. Här hittar du vår tillgänglighetsredogörelse.

Teknisk information

Webbplatsen varberg.se är byggd på plattformen SiteVision. Webbplatsen är byggd med responsiv design och anpassar sig efter användarens skärmstorlek. Samtliga besök till webbplatsen omdirigeras till en krypterad anslutning med https.

Kontaktuppgifter till kommunens verksamheter

I sidhuvudet finns en ikon: "Kontakt". Den leder till en sida med kontaktuppgifter och kontaktvägar in i kommunen via Varberg direkt. Oftast hittar du även längre ner på sidorna kontaktuppgifter till personer eller funktioner för sidans innehåll. Kontaktuppgifter till kommunens kontaktcenter och till våra förvaltningar hittar du i sidfoten längst ner på sidan under "till kontaktsida".

Länkar

Länkar kan du hitta på innehållssidor i brödtexten eller längre ner på sidan under en egen rubrik. Där hittar du även länkar till vår självservice med blanketter och tjänster, till andra sidor av varberg.se och även till andra webbplatser. Länkar till andra sidor på varberg.se öppnas i samma fönster. Länkar som leder till andra webbplatser öppnas däremot i ett nytt fönster. Även länkar till dokument öppnas i ett nytt fönster.

De dokument som du hittar på vår webbplats är i pdf-format. För att läsa ett pdf-dokument behöver programmet AcrobatReader installerat på din dator. AcrobatReader kan du hämta gratis på Adobes webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Söka information

På varberg.se kan du söka information. Sökfältet hittar du högst upp på varje sida. Använder du en enhet med mindre skärm behöver du först klicka på symbolen förstoringsglas.

Skriver du in ett sökord i sökfältet ges förslag på andra sökord. Dessa visas som en lista under sökfältet. Efter sökningen kan du även sortera dina resultat på sidor, nyheter, filer, ämne och så vidare. För att söka information kan du även använda dig av A-Ö eller webbkartan som du hittar längst ner i sidfoten.

Äldre nyheter (mer än ett år gamla) hittas inte via webbplatsens övergripande sökfunktion utan nås istället genom sidan arkiverade nyheter.

Lyssna på information

Du kan få informationen på webbplatsen uppläst för dig genom att klicka på länken Lyssna som finns högst upp på varje sida. Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna. Vi använder oss av tjänsten ReadSpeaker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan själv styra uppläsningen genom att pausa, stoppa eller justera volymen. För att stänga av klickar du på krysset Stäng spelaren. Du kan också välja att ladda ner sidans innehåll som en mp3-fil.

Du kan enkelt följa med i uppläsningen, då verktyget markerar med en färg var på sidan den läser. Lyssna-funktionen kan vara en hjälp för dig som lättare förstår talad än skriven svenska. Så använder du lyssnafunktionen ReadSpeaker.

Information på andra språk

Via ikonen som ser ut som en jordglob, som har rubriken "Other languages" kommer du till en Google Translate-sida där du kan översätta varberg.se till olika språk. Vi tar inget ansvar för att översättningen är korrekt.

Prenumerera på nyheter via RSS

Du kan prenumerera på nyheter på startsidan på varberg.se via ett RSS-flöde. Genom att prenumerera på RSS-flöden får du smidigt information om nyheter och uppdateringar som görs på webbplatsen utan att besöka den.

Bilder på varberg.se

Vid köpta bilder anges fotografens eller bildbyråns namn. Övriga bilder är tagna av medarbetare inom Varbergs kommun.

Lämna gärna dina synpunkter

Arbetet med varberg.se är under ständig utveckling och vi välkomnar alla synpunkter om webbplatsen. Du kan skicka e-post till webbredaktor@varberg.se eller höra av dig till någon av kontaktpersonerna nedan.

Information om hur kommunen behandlar personuppgifter

Här kan du ta del av hur kommunen behandlar personuppgifter: www.varberg.se/personuppgifter

ikon

Kontakta oss

Mia Kanflo

Webbstrateg

e-post: mia.kanflo@varberg.se
Telefonnummer: 0340-69 70 73

Jeanette Larsson

Kommunikatör

e-post: jeanette.larsson@varberg.se
Telefonnummer: 0340-882 89

Självservice & blanketter