Sök

Yrkesutbildning till undersköterska

Omsorgspersonal sitter med en äldre dam

Socialförvaltningen genomför en storsatsning på personalen inom äldreomsorgen.

Vill du omsätta din erfarenhet och dina kunskaper och få en utbildning till undersköterska? Då är socialförvaltningens erbjudande till vårdbiträden något för dig.

Satsning på personal och kvalitet

Socialförvaltningen genomför en satsning på personalen inom äldreomsorgen och inom verksamheter för funktionsnedsättning. Det är en satsning på medarbetarna och på kvalitet i omsorgen. Vi erbjuder kompetens- och karriärutveckling och satsningen är både på medarbetare med tidsbegränsad anställning och fast anställda, i form av olika erbjudanden.

Erbjudandena skiljer sig åt beroende på vad du har för vårderfarenhet och anställningsform. Klicka dig fram till ditt erbjudande i vänster marginalen.

För att få din nya titel

För att få tjänst som undersköterska eller stödassisten ska du uppvisa diplom från Vård och Omsorgs College. Detta diplom får du hjälp av Hermods att ansöka om efter genomförd utbildning.

Vård och Omsorgs College kräver förutom godkända betyg i vårdämnena även godkända betyg i:

Vård- och omsorgscollege kräver godkända betyg i kärnämnena:

  • Samhällskunskap 1a1 - 50 poäng
  • Svenska 1/Svenska som andra språk 1 (100 poäng)
  • Psykologi 1 (100 poäng) kan läsas samtidigt som undersköterskeutbildningen
    Gymnasiearbete inom Vård- och Omsorg (100 poäng) kan göras samtidigt som undersköterskeutbildningen. Kan du uppvisa godkända betyg i någon av ovanstående kurser behöver du inte läsa dessa igen.

Har du sedan tidigare läst svenska och samhällskunskap på gymnasienivå och har godkänt betyg i dessa ämnen behöver du inte läsa dem igen. Annars behöver du komplettera vilket du kan göra efter eller under undersköterskeutbildningen.

Rött hjärta med text
ikon

Kontakta oss

Utvecklingsledare

HR-konsult

ikon

Självservice & blanketter