Sök

Yrkesutbildning till specialistundersköterska

Just nu har vi ett erbjudande till dig som är fastanställd undersköterska och som har minst 1 års erfarenhet i yrket. Vi ger dig möjlighet att kombinera arbete med en utbildning till specialistundersköterska. Efter examen erbjuds du en fastanställning som specialistundersköterska.

Satsning på personal och kvalitet

Som en del av Socialförvaltningens satsning på kompetens- och karriärutveckling kan du nu utbilda dig till specialistundersköterska. Sammanlagt ska 6st specialistundersköterskor inom psykiatri och demens utbildas.

Erbjudande

Efter examen erbjuds du en fastanställning som specialistundersköterska. Studierna läser du på halvfart och kan arbeta deltid under din studietid. Du erbjuds också 2 timmars studielön de veckor du studerar. Studiernas förläggning medför att du har möjlighet att arbeta heltid under studiernas sommaruppehåll.

Utbildningen

Specialistundersköterskeutbildningen är på halvfart under två år och har en schemalagd skoldag per vecka i Göteborg och innehåller även självstudier. Utbildningen är förlagd:

Höst 2019 v. 35-50
Vår 2020 v. 2-25
Höst 2020 v. 34-50
Vår 2021 v. 2-19

Under utbildningen finns två LIA perioder (lärande i arbete):

  • Vår 2020 - fyra veckors LIA på heltid, genomförs hos annan arbetsgivare.
    Denna placering är en praktikplats, lön utgår ej.
  • Vår 2021 - två veckor projektarbete inom Varbergs Omsorg i kombination med arbete. Du erhåller din vanliga lön.

Vid behov kan du kan ansöka om studiestöd via CSN.

Specialistundersköterskeutbildningen med inriktning psykiatri ger dig fördjupade kunskaper inom psykiatri och social psykiatri.

Läs mer om Specialistundersköterskeutbildning inriktning psykiatriPDF (pdf, 457.1 kB)

Specialistundersköterskeutbildningen men inriktning demens ger dig fördjupade kunskaper inom gerontologi, geriatrik, demens och rehabilitering.

Läs mer om Specialistundersköterskeutbildning inriktning demensPDF (pdf, 541.9 kB)

Ansökan och urval

Skicka din ansökan till spec.usk.utb@varberg.se

Sista ansökningsdag är 30 juni 2019

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev och en referensuppgift till Chef inom Varbergs Omsorg. Märk ansökan med den inriktning du är intresserad av att studera.

Efter den 30 juni genomförs ett urval av de sökande. Är du en av de sökande som får möjlighet att gå utbildningen kommer du även att få ansöka till utbildningsanordnaren YRGO. OBS! Läs om grundkrav och bilagor i länkarna ovan till respektive utbildning.

Alla sökande till utbildningen får återkoppling.

ikon

Kontakta oss

Utvecklingsledare

HR-konsult

ikon

Självservice & blanketter