varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Yrkesutbildningar inom Vård och omsorg

På denna sida får du aktuell information om Varbergs omsorgs olika yrkesutbildningar och andra erbjudanden till personal.

Satsning på personal och kvalitet

Socialförvaltningen genomför en satsning på personalen inom äldreomsorgen och inom verksamheter för funktionsnedsättning. Det är en satsning på medarbetarna och på kvalitet i omsorgen. Vi erbjuder kompetens- och karriärutveckling för vårdbiträden, undersköterskor och stödassistenter.

Undersköterskeutbildning

Är du vårdbiträde eller vill yrkesväxla och läsa till undersköterska. Vi ger dig möjlighet att kombinera arbete med en utbildning till undersköterska. Efter examen erbjuds du en fastanställning som undersköterska.

Läs mer om utbildningen och de olika erbjudandena nedan:
Yrkesutbildning till undersköterska

Specialist Undersköterskeutbildning

Under två års tid, med start 2019, utbildar sig sex undersköterskor till specialistundersköterskor inom demens och psykiatri.
Efter examen ska specialistundersköterskorna arbeta tillsammans med undersköterskor och metodutvecklare för att öka kunskapen och höja kvalitén inom Varbergs Omsorg.

Vill du veta mer kan du läsa om utbildningarnas innehåll nedan.

Specialistundersköterska psykiatrilänk till annan webbplats
Specialistundersköterska demenslänk till annan webbplats

Nästa studiestart planeras till 2021.

Stödpedagog

Socialförvaltningen har idag ca 25 stödpedagoger anställda. För att arbeta som stödpedagog behöver du 200 Yrkeshögskolepoäng eller 60 högskolepoäng inom verksamhetsområdet.

Är du intresserad av att utbilda dig till stödpedagog läs mer om utbildningen och utbildningsorter nedan.

https://www.yrkeshogskolan.se/länk till annan webbplats

Du läser utbildningen på din fritid och kan genom kommunens fritidsstudiestöd få ersättning för studielitteratur och resor.

ikon

Kontakta oss

Utvecklingsledare

HR-konsult

Självservice & blanketter