varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Sommarturné

Hej

Nu har äntligen sommarturnén med Syskonen Sjöwall kommit igång!

Premiären skedde på en sommarfest för de äldre som bor på Träslövsvägen 23 A-D på Östergården i Varberg. Ingela och jag var inte med där men vi fick veta att det blåste kalla vindar och notbladen fick sättas fast med klädnypor! Nästa spelning var bara rakt över gården, närmare bestämt för hyresgästerna på Trygghetsboende, Träslövsvägen 21. Då var vi där tillsammans med bovärd Inga-Lena Ek och Brita Östlund, som är frivillig och har en läsecirkel för de boende på 21:an.
Spelningen var då inomhus och ungdomarna bjöd på en blandad repertoar med gamla visor som ”Min soldat”, ” Tunna skivor” men även lite modernare låtar. Vi konstaterade att Sjöwalls spelade på sju olika instrument.
Ungefär hälften av hyresgästerna hade kommit för att lyssna och de var mycket nöjda med underhållningen.
Efter spelningen fick vi en mysig stund av gemenskap där vi drack kaffe och avnjöt en jättegod jordgubbstårta tillsammans.

Vi önskar Syskonen Sjöwall en fortsatt trevlig och givande turné runt om i äldreomsorgen och att våra äldre kommuninnevånare upplever en trivsam och behaglig sång och musikstund i gemenskap.

Kerstin och Ingela

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, LSS, socialpsykiatrin och är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen