Sök

Kultur och fritid

visitvarberg.selänk till annan webbplats finns information om covid-19 riktad till dig som är på tillfälligt besök i Varbergs kommun.

Vanliga öppettider gäller för kommunens bibliotek, ungdomsgårdar och för Kulturhuset Komedianten. Simstadion håller öppet under sommaren men med ett antal restriktioner, bland annat begränsas antalet besökare som får vistas på anläggningen samtidigt. Simskolan har igång undervisningen men anpassar den till Folkhälsomyndighetens råd.

Simskoleeleverna på Simstadion uppmanas att duscha och byta om hemma. Simskolan i Veddige simhall nyttjar nu även omklädningsrummen till den intilliggande idrottshallen för att besökarna ska kunna hålla avstånd till varandra.

Folkhälsomyndigheten poängterar att idrott och träning är bra för folkhälsan och skriver i sina rekommendationer att gym, idrottshallar och simhallar kan fortsätta att hålla öppet.

Föreningslivet har som vanligt möjlighet att bedriva sin verksamhet i kommunens lokaler, men uppmanas att be sina medlemmar att byta om hemma.

Kulturskolan  har igång undervisningen men anpassar den till Folkhälsomyndighetens råd. Städningen av våra lokaler har anpassats så att de ytor som många rör vid, exempelvis dörrhandtag och utrustning för utlån av böcker rengörs oftare.

För personer som är 70 år och äldre erbjuds kostnadsfri hemkörning av biblioteksböcker.

I kommunens kultur- och fritidslokaler finns anslag som påminner om Folkhälsomyndighetens råd.

Ett flertal av kommunens arrangemang har ställts in eller flyttats fram till följd av regeringens skärpta förbud gällande allmänna sammankomster, där tillåtet maxantal är 50 personer.

En del arrangemang görs om till digitala lösningar, andra flyttar utomhus och några kommer att ställas in eller flyttas fram. Mer information om respektive arrangemang publiceras löpande i de olika verksamheternas kanaler.

Funka, som arrangerar fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättningar i Varbergs kommun, har ställt in alla aktiviteter som sker inomhus och/eller kräver bussresa. Istället finns nu ett anpassat program med aktiviteter som genomförs utomhus och som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer på www.varberg.se/funkavarberglänk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

Självservice & blanketter