Sök

Kultur och fritid

Biblioteken i Varbergs kommun har nu öppet enligt ordinarie öppettider och du kan gå in i bibliotekets lokaler och välja böcker på egen hand ur hyllorna.

Just nu erbjuds inga dagstidningar och antalet sittplatser är begränsade. Dator och utskriftsmöjligheter finns för snabba ärenden, max 15 minuter.

Meröppet på lokalbiblioteket är igång som vanligt. Morgonöppet på stadsbiblioteket är fortsatt stängt och bokbussen kör inte.

Läs mer på varbergsbibliotek.se Länk till annan webbplats.

Kommunens idrottsanläggningar regleras av begränsningsförordningen och kan därför hållas öppna för privata grupper och föreningsaktiva idrottare i alla åldrar. Detta under förutsättning att gällande rekommendationer och råd följs.

Läs mer om idrottsanläggningarna

Ungdomsgårdarnas drop-in-verksamhet håller fortsatt stängt men ungdomscoacherna arrangerar aktiviteter utifrån ungdomarnas önskemål. Kontakta din ungdomsgård om du vill hitta på något.

Läs mer om ungdomsgårdarna

Under hösten kommer Aktiv senior se över vilka aktiviteter som kan starta upp under rådande omständigheter med pandemin samtidigt som de digitala aktiviteterna fortsätter.

Vid beslut om uppstart av aktiviteter kommer hänsyn att tas till vilken aktivitet det är och i vilken lokal den bedrivs. Antal tillåtna deltagare/besökare kan alltså skifta för de aktiviteter som startar.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd, undvika trängsel och vara noga med handhygienen gäller fortfarande, samt att stanna hemma även vid milda symtom. Handsprit eller möjlighet att tvätta händerna kommer att finnas tillgängligt vid de aktiviteter som startar.

Vilka aktiviteter som erbjuds presenteras på Aktiv senior.

Digitala aktiviteter fortsätter

Anslagstavlan startar den 5 oktober och sker på den digitala mötesplatsen Nätverket. Kafferepen är redan igång och sker varje torsdag kl. 14.30 samt varannan söndag, ojämn vecka, kl. 14.30.

Läs på Aktiv senior hur du gör för att delta.

Läs mer om Aktiv senior

Från och med höstterminen 2021 återgår Kulturskolan Varberg till närundervisning i samtliga ämnen.

Läs mer om Kulturskolan

Från och med maj 2021 erbjuder Funka aktiviteter som innebär att deltagarna och personalen ses på riktigt. Aktiviteterna sker i liten skala, maximalt sex deltagare per tillfälle (medföljande personal räknas inte). Föranmälan sker som vanligt via Funkas e-tjänst. Merparten av aktiviteterna sker utomhus. Funka fortsätter även med digitala aktiviteter på Discord. Håll utkik på Funka Varbergs Facebooksida Länk till annan webbplats. för mer information.

Läs mer om Funka Varberg

Verksamheten anpassas efter regeringens plan för avveckling av pandemirestriktionerna. Det är därmed åter möjligt att hyra kommunens lokaler för arrangemang.

Galleri Hamnmagasinet och Varbergs konsthall har öppet enligt ordinarie öppettider och tar emot ordinarie antal besökare i lokalen. Besökare till Galleri Hamnmagasinet uppmanas att i första hand använda hissen för att undvika trängsel i trappan.

Läs mer om kultur, aktiviteter och evenemang

visitvarberg.se Länk till annan webbplats. finns information om covid-19 riktad till dig som är på tillfälligt besök i Varbergs kommun.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

Självservice & blanketter