Sök

Kerstin och Edith är språkvänner.

Språkvän

Som språkvän kan du göra skillnad för en person som håller på att finna sig till rätta i Sverige. I utbyte får du inblick i en annan kultur och kanske också en vän för livet.

Genom Språkvän Varberg blir etablerade svenskar ihopmatchade med personer som nyligen kommit till Sverige. Matchningen baseras på era respektive önskemål om exempelvis ålder och intressen. Som språkvänner får ni själva välja hur och när ni vill umgås. Ta en promenad, spela spel, gör SFI-läxan eller laga mat tillsammans, det är helt upp till dig och din språkvän.

Språkvän Varberg drivs av Varbergs kommun och Röda Korset. Projektet pågår i sex månader från att ni blir ihopmatchade. Tanken är att ni ska ha kontakt någon gång i veckan under det halvår som projektet pågår och att ni ska hitta på något tillsammans ett par gånger i månaden.

Det är inte bara enskilda personer som kan anmäla sig som språkvänner, exempelvis kan en familj, några kollegor, eller två kompisar anmäla sig tillsammans.

Informationsträff om Språkvän Varberg

Vi anordnar återkommande informationsträffar om Språkvän Varberg på Kulturhuset Komedianten. Vi berättar om projektet och du får chans att ställa frågor.

Anmäl dig till informationsträffen genom att mejla till: sprakvanvarberg@gmail.com.

Om du bestämmer dig för att anmäla dig som språkvän får du direkt efter informationsträffen gå Röda Korsets utbildning "Att vara frivillig". Informationsträffen varar ca 1 timme och utbildningen 30 minuter. Vi bjuder på fika.  

Höstens informationsträffar

  • 9 november klockan 18.00 på Lilla teatern på Kulturhuset Komedianten

Vid eventuella frågor kan du mejla till sprakvanvarberg@gmail.com.

Anmäl dig som språkvän

När du har gått på en informationsträff och bestämt dig för att bli språkvän fyller du i matchningsformuläreret nedan. Du kommer att bli matchad med en person eller en familj som överensstämmer med dina intressen och önskemål.

Matchningsformulär för etablerade svenskarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Matchningsformulär för nysvenskarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Kontakta oss

Kontaktperson Språkvän Varberg

Kajsa Åberg, bibliotekarie kultur- och fritidsförvaltningen
kajsa.aberg@varberg.se 

073-202 13 32

Kontaktperson Språkvän Varberg

Alma Ragnarsson, Röda Korset
alma.ragnarsson@gmail.com 
073-301 12 49

ikon

Självservice & blanketter