varningsikon

2018-05-22 16.24

Uppdatering: Totalt eldningsförbud i Varbergs kommun från och med fredag 20 juli kl 16.00 

Från och med klockan 16.00 fredagen den 20 juli råder det totalt eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Med anledning av väderläget nu, värme och torka, skärps det redan rådande eldningsförbudet. Spridningsrisken vid en eventuell brand är mycket stor.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Våren är på  väg!

Hej

I morse vaknade jag av att regnet smattrade mot fönsterblecket och det är inte så där jättemysigt att ge sig
ut i men eftersom det är Mars så fick jag tänka att det säkert var ett stilla ljummet vårregn!

För att hjälpa våren lite på traven kan du nu låna ett jättehärligt bildspel som heter ”VÅREN” och det innehåller fina bilder på vårblommor, skog, natur till en avslappnade behagfull musik i bakgrunden.
Ladda videon och samla en grupp, se hör och njut tillsammans av bildspelet!
Det är Sabina Henriksson, som ni säkert här hört namnet på tidigare, det är hon som har skrivit den mycket användbara boken ”Ju mer vi är tillsammans” som jag vet att många boendeenheter har köpt in och vi har den även här på Inspirationslotsen för utlånining.

I den ger hon bland mycket annat tips och idéer på aktiviteter och olika samtalsämnen som hör årstiden till. Detta skriver hon i mars månad: Vad ser du för vårtecken ute? Vilka fåglar är här? Hör du fågelkvitter? Plocka in några små snödroppar, krokus och sätt i en liten vas på matbordet så alla har möjlighet att titta på dem. Få igång ett samtal om minnen från våren förr i tiden.
Så lite frön och följ hur plantorna växer.

Glad som en ……(lärka)
Ingela och Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen