Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Vardagstips

Hej
Som jag tidigare har berättat och som ni ser i blogginläggen så hänvisar jag ibland till boken
”Ju mer vi är tillsammans” av Sabina Henriksson. Jag brukar rekommendera den i alla sammanhang jag  kan, för att den är så himla bra! Många avdelningar på äldreboenden i Varberg har köpt den och använder den i sin planering av det sociala innehållet. Ja, den är verkligen användbar när man ska planera dagens och veckans aktiviteter. Man kan plocka lite nya idéer från boken och baka ihop det med det man redan gör på avdelningen som redan finns, så kan det blir en ny mix.
I Kvalitetsdeklarationer och kvalitetskrav för särskilt boende i Varbergs kommun står det bland annat: När du flyttar till ett boende kan du förvänta dig att detta ingår: ”Du ska erbjudas dagliga aktiviteter i form av social samvaro tillsammans med andra och även i organiserad form två gånger per vecka.”
”Ju mer vi är tillsammans” är verkligen till stor hjälp för att kunna svara upp till de kraven. Där finns så många bra tips på enkla saker man kan göra i vardagen, individuellt eller enskilt med de äldre, som inte behöver vara särskilt omständligt eller tidskrävande för dig som personal.

Inbjudan till Region Hallands Inspirationsdag för Kultur för äldre den 9/10 i Halmstad kom ut i mitten på juni. Där kan du passa på tillfället att lyssna till Sabina Henrikssons föreläsning om sin bok om annat material hon har utvecklat just för att underlätta och inspirera personal i det dagliga arbetet med äldre och funktionshindrade.

Glöm inte att anmäla dig till Inspirationsdagen i Halmstad!

Kerstin

 

Augustibild, en hand full av bär och barn som fiskar kräftor

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen