varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Vardagsaktivering

Vad är en aktivitet? ”En aktivitet gör oss aktiva i sinnet, i minnet och i kroppen. Vi definierar en aktivitet med att du utför något tillsammans med en boende och samtidigt förhöjer denna aktivitet från att vara slentrianmässig till att lyfta den att bli något mer.
Du medvetandegör någonting och ni reflekterar kring det tillsammans.
Ett bra exempel är kaffestunden som man på olika sätt kan förhöja till en kulturstund och därmed få en stunds medveten aktivitet.
Att fika tillsammans är även det en aktivitet som självklart görs tillsammans med både boende och personal, för de boende som vill delta. Med enkla medel kan denna fikastund bli en resa där ni gör nya upptäckter och där ni upplever nya saker tillsammans.
Det låter kanske storslaget men vi gillar det här exemplet:

Marina tog med sig några mangofrukter som hon skalade tillsammans med de boende som satt runt bordet. Alla fick lukta, känna och smaka på frukten. Det var första gången för flera av de boende. Marina hade även skrivit ut lite fakta från internet och mango som hon läste upp under kaffestunden.
Det blev samtal kring:
Länderna där mango växer, hur det smakade, vilka andra frukter den liknar m.m.

Alla lärde sig något nytt och det blev en upplevelse för flera sinnen.
”Ur GuldVarDag för arbetsglädje och livslust!”

Bra bok med bra tips / Kerstin

Tips att tänka på när du vill göra en aktivitet:

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen