Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Studiebesöket från Japan


Ja, det är verkligen ett mångfasetterat jobb man har! I fredags fick vi besök av 14 personer från Japan som fick information om våra verksamheter. Vi var i klubb Höjdens lokal på 7:e våningen med den underbaraste utsikten.Lokalen är ju också en visningsmiljö för olika kognitiva hjälpmedel och jag kan säga att
DE TOG KORT PÅ VERKLIGEN ALLTING! Efter information om dagverksamhet, anhörigstöd och demensstöd var det min tur att berätta om frivilligverksamheten och om inspirationslotsens roll. De ställde mycket frågor och antecknade mycket flitigt.
Studiebesöket avslutades med en titt i ljusrummet/avslappningsrummet som anhörigstödet erbjuder de anhöriga som vårdar en närstående i hemmet. Som allra sista punkt i programmet innan hemresan besökte de inspirationslotsen och där fick de se lite av vad vi kan stödja våra målgrupper med. De var väldigt artiga och tackade oss som informerade, sedan överöstes vi av presenter av alla de slag, se bilderna!
Jag kände mig glad i hjärtat av denna generositet!

Hoppas att de fick en fin hemresa och mycket användbar information med sig i bagaget.

Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen