varningsikon

2018-05-22 16.24

Uppdatering: Totalt eldningsförbud i Varbergs kommun från och med fredag 20 juli kl 16.00 

Från och med klockan 16.00 fredagen den 20 juli råder det totalt eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Med anledning av väderläget nu, värme och torka, skärps det redan rådande eldningsförbudet. Spridningsrisken vid en eventuell brand är mycket stor.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Skriv och berätta om dina minnen från förr!

Alla har en historia att berätta om sitt liv!
Nu finns möjligheten för äldre, som har ett långt och händelserikt liv bakom sig, att lära sig hur man skriver ner och berättar de många minnena man har med sig från förr i tiden. Det är viktigt att fånga upp alla upplevelser och minnen och föra dem vidare till de unga i dagens Sverige.

Idag startade en Skriv och berättar grupp på Södertull. Det är ett samarbete mellan Halland Bildningsförbund och Socialförvaltningen/Kultur och fritidsförvaltningen. Gruppen skall träffas vid åtta tillfällen och kommer några gånger få hjälp av författare Mymmel Blomberg. Initiativtagare och kontaktperson för gruppen är en av våra engagerade frivilliga, Alice Bengtsson.

Jag tittade in på eftermiddagen och tog ett foto av Mymmel och Alice och en av deltagarna! Alla verkade  mycket entusiastiska inför uppgiften och det ska bli mycket intressant att följa deras arbete!
Lycka till!

Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen