Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-10-13

Nätverksträff


Höstens träff för Hälsoledare och aktivitetsombud/ansvariga handlade om musik och hur vi kan använda musik som aktivitet och som hjälpmedel i omsorgen om de äldre. Vi skrattar och gråter till musik, tröstar oss, dansar, städar och lagar mat till musik. Musik följer oss genom våra liv och blir en del av vår identitet. De flesta människor har en relation till musik.
Demenscentrum har gett ut en användbar bok som vill inspirera och motivera till att använda musik i arbetet och samvaron med personer med demenssjukdom. Det finns även en webbutbildning som komplement till boken. Vi tycker att boken fångar upp mycket som kan användas av alla.

Eftersom många delar med sig av sina erfarenheter blir dessa träffar inspirerande och givande. Tack till er som deltog, vi börjar snart planera för vårens tema och hoppas vi ses då.

Kerstin, Ingela

Om författarna

Kerstin Birgersson och Malin Lenestad arbetar som aktivtetssamordnare och Ingela Nilsson är frivilligsamordnare i Varbergs kommun. Deras ambitionen är att de ska skriva inlägg varje vecka. Vill du komma i kontakt med Kerstin, Malin eller Ingela kan du skicka e-post till: kerstin.birgersson@varberg.se, malin.lenestad@varberg.se eller ingela.nilsson@varberg.se

 

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen