varningsikon

2018-05-22 16.24

Uppdatering: Totalt eldningsförbud i Varbergs kommun från och med fredag 20 juli kl 16.00 

Från och med klockan 16.00 fredagen den 20 juli råder det totalt eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Med anledning av väderläget nu, värme och torka, skärps det redan rådande eldningsförbudet. Spridningsrisken vid en eventuell brand är mycket stor.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Kultur för äldre

HEJ!
Oh, vilken trevlig, lärorik och rolig dag det var i fredags, Kultur för Äldre dagen!
Det kom 190 nyfikna och intresserad personal som fick ta del en väldigt intressant föreläsning av www.temabo.selänk till annan webbplats ett privat företag som har 11 olika boende i Sverige. Föreläsningen handlade om
Att leva hela livet, där den äldre människan inte bara står i centrum utan själv styr sin vård och omsorg.
Lina Fridblom som var anställd som temacoach berättade om hur hon ser kulturen som ett starkt hälsofrämjande verktyg som passar alla och hon visade hur man arbetar med att integrera
meningsskapande aktiviteter som en naturlig del i den boendes vård och omsorg. Jättespännande!!

Det var närmare 50 anmälda från Varberg och det tycker jag är jätteroligt att så många visade så stort intresse för dagen.
De valbara seminarierna i år handlade mest om rörelseträning såsom Chiball, sittyoga och gympa på sex ben. Vi kommer att få de programmen via mail senare så kan vi skicka ut till er som är intresserade.
Personal från Löftagårdens äldreboende berättade på det fjärde seminariet om hur de arbetar med vardagsaktiviteter, måltidsmiljö och individuella aktiveringar tillsammans med de äldre. Ni som deltog på vår nätverksträff den 22 oktober fick möjligheten att lyssna på dem då.

I utställningsdelen kunde vi stifta bekantskap med vårdarhundarna Charlie och Molly som var där med sina förare från föreningen VOVS, raggarträff på ett boende i Laholm, hälsoveckor i Hylte, Idéverkstaden i Kungsbacka och Inspirationslotsen här från Varberg. Intresset var stort från deltagarna som fick ta del av det blandade utbudet.

Hallands bildningsförbund bidrog med trevlig musik och komediunderhållningar och de avslutade med ett häftigt cirkusprogram av Cirkus Cirkör. Verkligen skickliga…

Det ska bli intressant att ta del av den utvärdering som Maria Nordin skickar ut till alla som deltog under dagen.
Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen