Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Kultur för äldre


Hej

Som representant för Varberg i arbetsgruppen som planerar och genomför Inspirationsdagen ”Kultur för äldre”, har jag idag varit på Halmstad Teater och tillsammans med den övriga gruppen rekognoserat lokalerna. Datumet för årets inspirationsdag är 9 oktober och i mars när vi hade vårt första planeringsmöte kändes det som väldigt avlägset men nu är det knappt tre veckor dit!

Det blir föreläsning av Sabina Henriksson som har skrivit boken ”Ju mer vi är tillsammans”.
Det blir seminarium om Minnenas Café i Halmstad som handlar om stimulerande gruppträffar för personer med lättare minnessvikt eller demens. Ebbas hälsohörna, Laholms första gym för äldre på ett särskilt boende. Surfcafé, vår egen Malin Lenestad som erbjuder seniorer att på ett kravlöst och roligt sätt lära sig använda den nya tekniken mobil och surfplatta. Från Hylte kommer ett litet smakprov på hur hundar i samverkan med Cirkus Olympia kan vara en uppskattad aktivitet för äldre. Kulturskolan i Varberg delar med sig av den spännande Bunnemetoden, ett unikt och lättspelat instrument som kan skapa mycket sång och spelglädje.

Dagen avslutas med Teater InterAkt ”Att vara där du är – en närvaro, tillit och empati inom äldrevården”. Den handlar om hur vi ser på våra äldre som inte kan ta vara på sig själva, och på dem som har den viktiga och svåra uppgiften att vårda dem!

Vilken spännande, lärorik och intressant dag detta kommer att bli!
Bilden nedan är ett av de många vackra konstverk som finns i teaterns lokaler. Denna bild är gjord av mosaik och den ser man på vänster sida när man kommer ni i entrén. Fantastiskt vackert!

Halmstads teater byggdes 1957 och du som kommer denna dag passa på att gå runt och titta och upplev denna sevärda retrobyggnad. Hoppas vi ses!

Kerstin

 

Konstverk på Halmstad teater

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen