Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Hösten närmar sig...

Hej

Nu har höstens aktiviteter börjat få fart och även workshopen i inspirationslokalen har kommit igång.
Vi har som vanligt öppet onsdagar klockan 13.00 – 16.00.
Under höstens workshop kommer vi att utgå ifrån boken ”Ju mer vi är tillsammans” skriven av Sabina Henriksson. Vi tycker att den passar bra för oss som Inspirationslotsar som stöd till er i era olika verksamheter. Boken vänder sig till dig som kommer i kontakt med människor med olika behov i ett omsorgsyrke eller som frivillig i olika aktivitetsgrupper eller på mötesplatser. Boken ger tips och idéer om aktiviteter att samlas omkring, minnen väcks och samtalen kommer igång. Materialet är uppbyggt utifrån årstiderna där varje månad bjuder på varierande exempel på aktiviteter som stimulerar våra olika sinnen.


Vi kommer även i denna blogg följa ”årstidstråden” i våra inlägg men även informera om vad som händer här hos oss och ute i verksamheterna. Vi vill gärna att ni hör av er till oss och berättar om händelser i er verksamhet så bloggar vi om det. Det är alltid bra att visa på goda exempel!

Stimulering
Nu är vi inne i september månad och nu är det perfekt att med enkla medel göra en härlig höstdekoration genom att plocka in lite olika saker som finns ute i naturen. Ta några knallröda nypon, stickiga kastanjer, några rönnbärsklasar, några små äpplen, kottar och frökapslar från olika träd och buskar och lägg allt på ett stort fat och ställ det på köksbordet. Jag garanterar att detta fat upplevs som stimulerande för många äldre som själva inte har möjlighet att vistas utomhus så ofta längre.

Ingela tog med sig en gren av Trollhassel som vi ska ha som ”årstidsgren” i lokalen. I den ska vi hänga upp olika saker som hör de olika årstiderna till och gärna det naturen själv erbjuder! Vi har hängt upp rönnbärsklasar, lönn-näsor och torkade kaneldoftande äppleskivor. Att ta in naturen är ett trevligt sätt att kunna följa årstiderna även inomhus. Det ger ju även rummet lite olika karaktär beroende på vad man hänger i grenen. Här är det bara att använda sin fantasi!

Hej och ha det bra !

Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen