varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Hjärta

Höstens frivilligträffar är klara och jag har träffat många frivilliga som gör viktiga insatser för att ge äldre social gemenskap och tillfälle till aktivitet. Dans, gymnastik och högläsning är populära aktiviteter. Kortspel, sång och promenader är också uppskattat.

Antal frivilliga som kommit till träffarna är 55 st utav 131, alltså 43 %. Inte så stor andel men jag känner att vi som träffats har haft bra möten med tillfälle till samtal. Många av träffarna har varit på lokalbiblioteken vilket varit roligt med tanke på samarbetet kring ”Kultur för äldre” som sker mellan Kultur o Fritidsförvaltningen och Socialförvaltningen. Informationen om bibliotekens stora möjligheter för oss alla i kommunen har överraskat några deltagare.

Skickar med ett hjärta jag gjort för att försöka beskriva frivilligverksamheten utan så många ord.

Ingela

frivillighjärta

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen