Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

GuldVarDag

Hej

Fick ett tips från demenssamordnare Maria Grönberg om en handbok som heter
"GuldVarDag-för arbetsglädje & livslust!"

Det är en handbok om kulturaktiviteter i äldreomsorgen skriven av Lisa Arenö, Agneta Gusterman och Cia Frode. Illustration och form har gjorts av Tina Backman.
Boken är ett resultat av ett samverkansprojekt Kultur för äldre mellan några av Stockholms stads kommunala enheter och företaget Addaction. Projektet har fått stöd av Statens Kulturråd.
Boken vänder sig till dig som jobbar inom vård- och omsorgsverksamhet och är ett praktiskt stöd i vardagen. Den beskriver konkreta exempel på hur du skapar kulturupplevelser både i mindre och större grupper samt i individuella möten. Den är så liten så att den ska få rum i din ficka så du snabbt kan ta fram den under dagen i mötet med den äldre.
Jag har beställt 2 ex av den lilla boken och den kostade endast 128:-. Ett ex. finns till utlåning och min önskar är att alla enheter köper in den så att den alltid finns till hands i vardagsarbetet.

www.addaction.se/guldvardaglänk till annan webbplats

”Varje dag borde man höra åtminstone en sång läsa en vacker dikt se en vacker tavla och om möjligt säga några kloka ord.” Goethe

 

Handboken GuldVarDag

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen