Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Augusti

Hej
Hur ser det ut i naturen nu? Jo, naturen är nu full av bär som är mogna för att plockas.
Trädgårdens vinbärsbuskar dignar tungt av röda och svarta vinbärsklasar, krusbären är mjuka och varma i solen och smultronen är söta och goa, hallonen smakar ljuvligt...

Förr i tiden var det nödvändigt att odla och ta vara på allt man kunde i skog och mark. I dag kan vi köpa det mesta men visst är det lite lyx att få äta färska bär och känna doften, smaken och höra hur det låter i munnen när man tuggar. Just detta kan vara värdefullt för äldre och dementa och dessa sinnesintryck lockar gärna fram minnen från barndomsdagar. Hur man trädde upp smultron på ett timotejstrå, hur man plockade jordgubbar i landen, blåbär och lingon i skogen och kokte sylt.

Byt ut kakan till eftermiddagskaffet och servera skålar med olika bär istället. Det är garanterat mycket nyttigare och mer sinnesstimulerande!

Läs i boken ”Ju mer vi är tillsammans” sidorna 78-84 som handlar om augusti, där hittar mycket tips och förslag till samtal.

Ha en härlig och varm augustihelg!

Kerstin

 

Blåbär och hallon i tallrik

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen