Sök

Föräldrautbildningar

Att vara förälder kan vara en utmaning. Vi som arbetar med barn och ungdomar får ofta ta del av föräldrars glädje, spänning och nyfikenhet i föräldrarollen. Oro, frågor och bekymmer hör också till föräldraskapet. I våra utbildningar kan du få ”verktyg” i ditt föräldraskap.

Du kan få ökad insikt om barns och ungdomars behov samt möjlighet att diskutera olika förhållningssätt i föräldrarollen. Vi erbjuder föräldrautbildningar inriktade på barns olika åldrar. Vi har också en föräldrautbildning som särskilt vänder sig till separerade föräldrar med samarbetssvårigheter. Kurser startar kontinuerligt. De är gratis och kursmaterial ingår.

Trygghetscirkelns föräldraskap

Trygghetscirkelns föräldraskap är en kurs för föräldrar med barn i åldrarna 5 – 12 år. Kursen innefattar 8 utbildningstillfällen, en gång per vecka. Vi är 6 – 10 deltagare.
Nästa kursstart är måndag 13 november - december med uppehåll under jul och nyår och fortsätter 15 - 29 januari. 16:30-18:30.

Anmälan Trygghetscirkelns föräldraskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktiva småbarnsföräldrar

Aktiva småbarnsföräldrar är en kurs för föräldrar med barn i åldrarna 1 – 4 år. Kursen innefattar 5 utbildningstillfällen, en gång per vecka. Vi är 6 – 10 deltagare.
Nästa kursstart är tisdag 10 oktober 2017, 17.00 - 18.30.
Observera att denna utbildning hålls i Familjens Hus, Träffpunkten Håstenstorg!
Anmäl dig via vår självservicetjänst nedan.

Anmälan Aktiva småbarnföräldrarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar är en kurs för föräldrar med barn i åldrarna 13 – 19 år. Kursen innefattar 9 utbildningstillfällen, en gång per vecka. Vi är 8 – 10 deltagare i varje grupp.
Nästa kursstart  är torsdag den 5 oktober 2017, 17.30 - 19.15.
Anmäl dig via vår självservicetjänst nedan.

Anmälan ledarskapsträning för tonårsföräldrarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barn i föräldrars fokus BIFF

BIFF är en kurs för separerade föräldrar med fokus på hur du som förälder kan stötta ditt barn och hur barn påverkas när föräldrar har svårt att samarbeta. Vi har kurser med mammor för sig och pappor för sig. Det finns ingen koppling mellan grupperna och inget krav på att båda föräldrarna ska gå, Du träffar föräldrar i liknande situation och får möjlighet att diskutera och ta del av kunskap om hur barn reagerar vid föräldrarnas separation. Kursen innefattar 3 utbildningstillfällen. En gång per vecka. Vi är 6 – 8 deltagare.
Nästa kursstart
Mammagrupp startar torsdag den 12 oktober kl 17.30-19.00
Pappagrupp startar torsdag den 23 november kl 17.30-19.00
Anmäl dig via vår självservicetjänst nedan.

Anmälan barn i föräldrars fokus BIFFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utbildningarna hålls i Familjeresurs lokaler: Östra vägen 73, ”Hus 11”, 2:a våningen. Förutom Aktiva Småbarnsföräldrar som hålls i Familjens Hus.

ikon

Kontakta oss

Familjeresurs

ikon

Självservice & blanketter