Sök

Aktuella uppdrag bli stödfamilj/kontaktfamilj

Här hittar du våra aktuella uppdrag för att bli stödfamilj/kontaktfamilj. Du anmäler ditt intresse för ett uppdrag genom att kontakta oss via e-post. Uppge då referensnr för det uppdrag du vill söka eller veta mer om samt dina kontaktuppgifter.

Stödfamilj till 12-årig pojke

19.07.04. Kontaktmannapoolen söker en lugn och trygg familj som skulle tycka det var roligt att ta emot en pojke på tolv år en helg i månaden. Ni kan vara ett par lika väl som ensamhushåll, och har ni barn passar det bäst att dessa är äldre än pojken i fråga. Det är en glad, mysig och omtyckt pojke med go humor som gillar fotboll, både att kicka lite själv och kolla på matcher, att spela TV-spel, baka, gå på bio eller lyssna på musik.

Pojken har autismspektrumdiagnos vilket för honom innebär att han i förväg gärna vill veta vad ni kommer att hitta på under helgen. Han mår även gott av struktur t.ex. gällande mat- och läggtider. Pojken har lite dåligt med sin ork, så ni bör inte vara en alltför aktiv familj som gillar långa skogsvandringar eller liknande. Emellanåt har han behov av att ”dra sig tillbaka” och kolla på sin I-pad. Han kan uppleva det jobbigt med alltför mycket folk omkring sig.

Är ni intresserade av uppdraget och tänker att ni är en passande familj till pojken, är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan via vår e-tjänst nedan så hör vi av oss.
Uppdragets referensnr: SF9

Stödfamilj till 10 årig pojke

19.04.03. Kontaktmannapoolen söker en lugn och trygg familj (par likaväl som ensamhushåll) som skulle tycka det var roligt att ta emot en pojke på tio år en helg i månaden. Det är en glad och fundersam pojke som gillar att skoja, spela pingis, brädspel och dator. Han gillar även att hoppa studsmatta och ibland göra utflykter. Pojken har autismspektrumdiagnos och adhd, och för att det ska bli så bra som möjligt behöver han ett lugnt bemötande, tid och engagemang samt i förväg få veta vad som ska hända under helgen. Pojkens eget önskemål är att hans blivande stödfamilj inte har några barn, men däremot gärna djur.

Är du intresserad av att bli pojkens stödfamilj? Skicka då in en intresseanmälan via e-tjänst nedan eller kontakta handläggare Madeleine Claussen på telefon; 0340-885 54.
Referensnr: SF16

Stödfamilj till 12-årig flicka

19.01.31. Vi söker en stödfamilj som är aktiv och gillar djur och natur till en 12-årig flicka. Flickan har ADHD och en lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Hon är en glad och social tjej som behöver tydliga ramar och som vuxen är det bra om man tydliggör när en aktivitet börjar och när den slutar. Flickan tycker om djur och är van vid häst, hund, katt och hönor. Att rida, jobba i stallet, cykla mountainbike är bland annat sådant hon gillar att göra, att vistas i stökiga miljöer kan däremot vara för påfrestande. Det är viktigt att ni som stödfamilj är lugna, trygga och har fasta rutiner. Finns det barn i familjen bör dessa vara yngre eller äldre än flickan.
Vill ni veta mer om uppdraget kan ni kontakta Maria Sundmark, 0340-889 89.
Referensnr: SF8

Stödfamilj sökes till spel- och bondgårdsintresserad 11 åring

2018-01-04. Kontaktmannapoolen söker en familj med tid och engagemang att regelbundet ta emot en pojke på 11år. Pojken har autism och Adhd och behöver förberedas på vad som ska hända under dagen. Han är teknisk, gillar datorer och att konstruera saker. Han är bra på att hitta lösningar på problem. Djur är en viktig del i hans liv, speciellt hundar. Ett önskemål är att ni bor på en gård med maskiner då det är något som intresserar pojken. Finns det barn i familjen bör de vara något äldre.
Referensnr: SF4

Stödfamilj sökes till pojke 11 år

Kontaktmannapoolen söker en trygg familj, gärna på landet, som har utrymme att regelbundet ta emot en 11-årig pojke. Pojken har diagnos autism och ADHD. Detta innebär för honom
att han bland annat behöver förberedelser inför vad som ska hända, gärna med bilder, att han har svårt med för mycket och för höga ljud. Det är en glad pojke med mycket humor och energi. Han tycker om musik, dans, simma och bada i simhall. Han är bra på att bygga lego och kan mycket om dinosaurier. Pojken tycker om djur, särskilt hundar.
Refnr SF3

Stödfamilj sökes till pojke 9 år

Kontaktmannapoolen söker en familj eller ett par som har tid och engagemang för att regelbundet ta emot ett extra barn. Pojken har diagnos inom autismspektrat och ADD vilket innebär att han behöver en lugn miljö och förberedelser på vad som ska hända, gärna med bilder. Han kan också behöva stöd vid socialt samspel då detta kan vara svårt, det bör därför inte finnas för många barn i familjen.
Pojken tycker om att vara ute i skogen, bygga kojor och bygga lego. Han tycker om och är bra på kartor och rymden. Det är viktigt att ni som stödfamilj är lugna, stabila och rökfria. Det är också viktigt att ni inte har hund då pojken är hundrädd.
Refnr SF2

ikon

Kontakta oss

Kontaktmannapoolen

0340-885 54

0340-889 89

0340 - 887 69

kontaktmannapoolen@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter