Sök

Aktuella uppdrag bli stödfamilj/kontaktfamilj

Här hittar du våra aktuella stödfamiljs/kontaktfamiljsuppdrag. Du anmäler ditt intresse genom att fylla i en intresseanmälan via e-tjänst nedan eller kontaktar oss via e-post.


Åtta stödfamiljer sökes till barn i åldrarna tio till fjorton år

De familjer som passar bäst till barnen är familjer som är lugna, trygga och gärna kanske lite ”fyrkantiga” dvs. som föredrar eller är bra på tydlighet, planering och struktur. Humor, skratt och glädje är också viktigt så klart! För några av barnen känns det tryggast med bara en eller två vuxna i stödfamiljen medan andra skulle tycka det vore roligt om där även bor äldre barn/ tonåringar. Omfattningen av uppdragen är vanligtvis en helg i månaden men just har vi även uppdrag där barnet vill vara hos sin stödfamilj endast dagtid.

Gemensamt för barnen är att de mår bäst av en förutsägbar dag och att de tycker det är jobbigt att vistas i stökiga, högljudda miljöer med mycket folk. Några har ett dataintresse och gillar att ta det lugnt medan andra är mer aktiva och gillar att vistas ute i naturen, att rida och kanske att cykla. Andra intressen hos barnen är att baka, rita, bygga lego, hoppa studsmatta, fiska, cykla, lyssna på musik.

Kontaktmannapoolen söker också en stödfamilj med med erfarenhet av barn 1-4 år med stora omvårdnadsbehov. Ni behöver ha kunskap om epilepsi samt sondmatning. Omfattningen av uppdraget är 2 dygn/månad och innebär också aktiv tillsyn nattetid 

Är ni familjen vi söker så tveka inte att höra av er till oss för mer information.


ikon

Kontakta oss

Kontaktmannapoolen

0340-885 54

0340-889 89

0340 - 887 69

kontaktmannapoolen@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter