varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Aktuella uppdrag kontaktperson

 

Kontaktperson till 12-årig flicka

2020-05-27. Kontaktmannapoolen söker kontaktperson till en kreativ flicka på 12 år. Hon tycker om att rita, spela piano, gitarr och sjunga. Att vara aktiv utomhus och åka longboard är också något hon gärna gör. Andra intressen är film och filmskapande, tv- och datorspel som fortnite, roblox och Minecraft.
Flickan har ADHD och autism vilket innebär att du som kontaktperson behöver vara följsam och känna in hur mycket flickan orkar. Du behöver samtidigt vara driven men också kunna vänta in och ha förståelse för att det tar tid att bygga en trygg relation.
Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, det viktigaste är att ni har liknande intressen.
Uppdraget omfattar en träff varannan vecka samt telefonkontakt eller liknande däremellan.
Referensnr: KPF 82

Kvinnlig kontaktperson i 50-årsåldern sökes

2020-05-26. Kontaktmannapoolen söker en lugn och trygg kontaktperson till en snart 50-årig kvinna. Kvinnan vill få en vän att umgås med på fritiden och tycker om att gå i affärer som Rusta eller ÖoB, men kan också tänka sig att ta en fika ihop, gå en promenad eller kanske laga mat tillsammans. Någon gång kanske ni kan åka till Gekås tillsammans. Du som söker uppdraget får gärna ha körkort och bil, men det är inget krav. Uppdraget innefattar en träff varannan vecka ca 2 h/gång.
Referensnr: KPF 35

Kvinnlig kontaktperson i 35-50-årsåldern sökes

2020-02-18. Kontaktmannapoolen söker en kvinnlig kontaktperson till en 35-årig kvinna som behöver en kontaktperson för att få gemenskap och göra saker med. Kvinnan är lätt att ha att göra med och skulle vilja ha någon att gå promenader tillsammans med, äta lunch ihop med, gå och simma eller bara prata. Någon gång vore det kul att åka till IKEA eller Gekås tillsammans.

Du som kontaktperson bör vara en social och lugn person som ej jäktar på utan har lite tålamod. Du får gärna vara lite påhittig när det gäller aktiviteter. Kvinnan har hund och du får själv gärna ha ett hundintresse. Har du egen hund kan ni kanske gå hundpromenader tillsammans.

Kvinnans önskemål är att främst träffas på helger (fredag, lördag eller söndag). Du får gärna ha körkort och bil, men det är inget krav. Uppdraget innefattar en träff i veckan ca 1½- 2 h/gång, men varannan helg (fredag, lördag eller söndag) skulle eventuellt också kunna fungera. För mer information om uppdraget, kontakta Madeleine Claussen på telefon 0340- 885 54.
Referensnr: KPF 77

Kontaktperson sökes till en kille på 22år

2020-02-13. Kontaktmannapoolen söker en initiativtagande, trygg, manlig kontaktperson, i 20 -30-års åldern, till en 22-årig kille med diagnos. Då killen läser för tillfället på annan ort, under veckan, ligger uppdraget på ca 2 timmar varannan helg. (fred em/ - sönd kväll ). För mer information, kontakta Nitay på 0702474290/ Refernr: KPF 76

Kontaktperson till en man på 41 år

2020-03-13 Kontaktmannapoolen söker kontaktperson till en 41 gammal man. Tjej eller kille spelar ingen roll men du ska inte vara äldre än 30. Kontaktperson, ska ha bil och om det möjligt en hund eftersom mannen gillar hundar och bil behöver ni så han kan komma ut från stan. Mannen har svårt att gå längre sträckor. Mannen är intresserad av stora båtar och färjor, film, musik och Varbergs historia. Du som söker uppdraget bör vara mogen, självständig och lyhörd individ med humor. Omfattningen är ca 5 timmar i månaden, fördelade på en träff varannan vecka ca 2.5 tim/gång och ev. telefonkontakt däremellan. / Referensnr: KPF 80

Kontaktperson sökes till 28-årig man

2020-04-17 Kontaktmannapoolen söker en kreativ och konstnärligt lagt kontaktperson till en 28-årig man med Asperger och ADD. Mannen har utbildning inom bl.a konsthantverk, musik och speldesign. Som kontaktperson är det önskvärt att du har kunskap om vad det innebär att ha svårigheter i det sociala samspelet. Du som vill bli kontaktperson bör vara i åldern 25-40, och det är bra om du har grundläggande kunskaper om autismspektra. Mannen du ska träffa är mycket allmänbildad och vill gärna diskutera och filosofera om olika fenomen med en kompis som även ska kunna motivera honom till att bli mer aktiv t.ex promenera. Omfattningen: ca 5 timmar i månaden ( ca 2.5 t varannan vecka, eller efter överenskommelse mellan KP och kund. ) och eventuellt telefon kontakt däremellan. Referensnr KPF 81ikon

Kontakta oss

Kontaktmannapoolen

0340 - 885 54

0340 - 889 89

0340 - 887 69

070-247 42 90

kontaktmannapoolen@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter