Sök

Barn, ungdom och familj

Närbild på barn

Här kan du läsa om det stöd som socialtjänsten i Varbergs kommun kan erbjuda barn och ungdomar 0-20 år och deras familjer. Du får också hjälp att hitta andra kontaktvägar du kan behöva för stöd och hjälp som till exempel länkar till information från sjukvården.

Kontakt och besök i coronatider

Socialförvaltningen har just nu ett ökat tryck på verksamheten på grund av coronaviruset (covid-19). Socialkontoret på Birger Svenssons väg 28 B håller öppet som vanligt, men fundera gärna på om kontakten kring ditt ärende lika lätt kan genomföras via telefon eller e-post. Har du inte någon handläggare på socialförvaltningen ber vi dig kontakta Varberg direkt på telefon 0340-880 00.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer - har du symtom ska du stanna hemma och kontakta din handläggare via telefon eller e-post.

Tack för din förståelse och visad hänsyn!

Barn, unga och familjer kan råka ut för problem som är svåra att lösa på egen hand, då finns bland annat vi på socialförvaltningen för att ge er stöd. Under rubrikerna Stöd till barn och ungdom, Stöd till familjen, Barn som far illa och Familjerättsliga frågor hittar du de områden som kommunen kan hjälpa dig med.

Rådgivning och ansökan

För att hitta rätt stöd kan du också vända dig till: Barn och familjeenhetens mottagningsgrupp Telefon: 0340-885 00. Telefontider: Måndag-fredag 9.00-12.00 och 13.00-16.00.

Du är alltid välkommen att ringa till oss för att få information. Om du är barn eller ungdom kan du själv vända dig till socialtjänsten för rådgivning. Om du är över 15 år kan du själv göra en ansökan om stöd och hjälpinsatser. Om du är förälder kan du alltid vända dig till socialtjänsten med frågor som rör ditt barn eller din ungdom

Se film om att besöka socialtjänsten

Är du barn och undrar hur det kan vara att besöka socialtjänsten? Se filmen Alex besöker socialtjänsten.

På SKLs (Sveriges kommuner och landstings) hemsida hittar du även fler filmer och på olika språk.

Filmer för barn och unga med Alex Länk till annan webbplats.

Snabblänkar och kontaktvägar vid olika problem

Nedan hittar du snabblänkar både till kommunen och sjukvården i Halland oavsett vilket problem du har. Länkar till 1177 går till sjukvårdens informations-och kontaktsidor där du kan läsa mer om råd, vård och kontakter.
Via övriga länkar kan du läsa mer om det stöd du kan få av oss på Varbergs kommun. Klicka vidare nedan för att se vilka verksamheter du kan vända dig till vid olika problem och för att läsa mer information inom varje område.

ikon

Kontakta oss

Barn- och familjeenheten

Mottagningsgrupp 

0340-885 00

Telefontider:

Måndag-fredag 9.00-12.00 och 13.00-16.00.

Lunchstängt mellan 12.00 och 13.00

Besöksadress

Receptionen

Uppdragsavdelningen Monarkhuset

Birger svenssons väg 28 B

432 80 Varberg

Öppentider:
Måndag-Onsdag 08.00-17.00

Torsdag: 08.00-18.00

Fredag: 09.00-16.00

Lunchstängt 12.00-13.00 varje dag

Självservice & blanketter