varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-12-06

VI HAR VARIT PÅ KURS!

Kurs i Rimforsa

Rimfrost i Rimforsa!

Samtalskonst Anhörigstöd!

I förra veckan var vi på kurs och tillbringade fyra intensiva och lärorika dagar på Liljeholmens folkhögskola som ligger vackert belägen strax söder om Linköping.

Vi som deltog i kursen kom från olika kommuner i Sverige och vi arbetade alla med anhörigstöd, vilket var ett extra plus eftersom vi då också fick chansen och utbyta erfarenheter i vårt yrkesutövande. Kursen, som heter ”Samtalskonst Anhörigstöd”, var en innehållsrik kurs då vi bland annat gick igenom samtalskonstens grunder och dess olika nivåer. Vi pratade om hur man bemöter människor i kris och om det existentiella samtalet.

Det var varvat med teori och praktiska övningar. Vi fick göra olika övningssamtal med handledning och tittade på inspelade videosamtal som vi sedan diskuterade runt. Det var en jättebra kurs med två mycket kunniga lärare som lotsade oss vidare i samtalets konst.

Ett extra plus var också den vackra miljön vi vistades i, med herrgården där lektionerna hölls och det fina vädret med sol och blå himmel, minusgrader och rimfrost på träden. Under middagsrasterna tog vi en promenad och det fotades som aldrig förr.

Nu är det snart anrda Advent och vi önskar er alla en fin helg!

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

 

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen