varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-06-22

VÄXTKRAFT!

Vi har varit på besök hos Växtkraft!

Växtkraft är en ideéll förening som finansieras av Region Halland genom Varbergsnämnden. De vänder sig till barn/unga med NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och deras föräldrar.

"Vi vill visa att naturen är en gratis resurs för hälsa och välbefinnande. Både psykiskt och fysiskt" säger Lotta, som är anställd och arbetar i föreningen.

De håller till i natursköna Nedregården i Varberg där det finns ett litet stall och hönshus. Nu under sommaren är det öppet en halv dag i veckan då man vistas ute och har möjlighet att vara med på olika aktiviteter. Det kan vara sånt som att odla, sköta om djuren och att bara vara ute i naturen. "Det är bra om man anmäler innan att man tänker komma" säger Lotta "men det går också bra att bara komma".

 Lotta berättar vidare för oss att det finns möjlighet att lära sig köra häst med vagn och att rida. Det finns kaniner, höns med små kycklingar som alla behöver sin skötsel. De samarbetar med en jordbrukare i Träslöv som odlar ekologiskt och där har de ett stycke jord, för att själva prova på odling. Man går ut i naturen och tar tillvara på det som finns att skörda, som fläder, hallon och svamp.

Växtkraft samarbetar med olika aktörer som Majblommekommittén, Hembygdsföreningen Träslöv, Autism- och Aspergerföreningen, Studiefrämjandet, Länsstyrelsen och Varbergs kommun, för att nämna några.

Om du vill läsa mer, gå in på www.vaxtkraft.org eller ta kontakt med Lotta, direkt på telefon 0704-34 98 08 så berättar hon gärna mer.

Vi önskar er alla en riktigt trevlig Midsommar!

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis och Lena

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen