varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-06-01

SVENSKA DEMENSDAGARNA!

Demensdagarna

Lena och Monalis besöker Demensdagarna

Två dagar med viktigt kunskapsutbyte och nätverkande!

Den 24:e och 25:e maj var det Svenska Demensdagarna i Malmö och anhörigsamordnarna Monalis och Lena var där. ”Det var två intressanta dagar med flera olika föreläsningar” berättar Monalis och Lena.

Det var för 19:e gången som Svenska Demensdagarna anordnades och konferensen bara växer för varje år.

Där fanns olika huvudföreläsningar och flera olika seminarium som deltagarna kunde välja mellan.

Några av huvudföreläsarna var Petra Ulmanen, forskare vid Stockholms universitet som pratade om anhörigomsorgens pris, hur anhörigas liv påverkas och framförallt för de som är yrkesverksamma. Hur gör de för att hinna och orka!

Under en annan föreläsning samtalade Lotta Olofsson från Demensförbundet, med en man vid namn Hans och hans anhörige, som berättade hur det var att få diagnosen Alzheimers sjukdom i yrkesverksam ålder, hur kollegor och vänner reagerade och om problem som kunde uppstå i vardagen.

Monalis berättade om ett seminarium som hon var på och som handlade om fysisk aktivitet och demenssjukdom. Ylva Cedervall som är Med.dr, leg sjukgymnast föreläste om sin forskning om att vara fysisk aktiv, inte bara är en fråga om att förbättra eller bibehålla fysiska funktioner ,utan det hänger också nära samman med att vara självständig och känna sig kapabel, vilket i sin tur har stor betydelse för självkänslan.

Andra seminarium handlade bland annat om munhälsans friskfaktor, om framtida utredning av Alzheimers sjukdom och om individens behov i centrum.

Ta gärna kontakt med Monalis och Lena om du vill veta mer om demensdagarna och innehållet på föreläsningarna. De berättar gärna mer!

Senaste Nytt i Sommarvärmen från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen