varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-10-03

"Självmedkänsla för att orka vara medmänniska"

Föreläsning

Agneta Lagercrantz

Bilder

Motivationssystemet!

Anhörigveckan fortsätter!

I tisdag kväll föreläste Agneta Lagercrantz, författare och journalist med sin föreläsning ”Självmedkänsla för att orka vara medmänniska”.

När man behövs extra mycket för sina nära och kära kan det vara lätt att känna sig otillräcklig. I förlängningen kan man också börja anklaga sig själv för att inte duga som man är, säger Agneta.

Hon pratade om självmedkänsla och förklarade det med att man ska vara lika vänlig mot sig själv som man skulle vara mot andra som behöver stöd.

Hon hade med sig en bild, som på ett tydligt sätt visade det som kallas, de tre Motivationssystemen. Det är Trygghetssystemet där vi känner gemenskapen och trygghet sen är det Utforskarsysytemet där man känner drivet, viljan att göra något och till sist Hotsysystemet som tex. att överleva faror. Mer om detta finns att läsa i hennes böcker som vi kommer att köpa in. Böckerna kommer så småningom att finnas för utlåning hos oss.

Sista föreläsningen för denna veckan är redan ikväll. Det är Lina Liman författare till boken ”Konsten att fejka arabiska” ihop med psykolog Hélene Stern, som kommer till Varbergs teater kl. 18.00. Det finns platser kvar så det är bara att komma.

Välkomna!

Det senaste från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Bok

Agnetas bok!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med Käthe är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen