varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-10-21

På söndag går vi över till vintertid!

Ljusrum

Ljusrummet!

Massagesäng

Massagesängen!

Ta chansen och få lite extra ljus!

Under den mörka årstiden kan det vara vissa dagar som vi knappt ser något dagsljus. Då kan vi behöva lite extraljus och du som har anhörigstöd kan boka dig för ljusrummet. På Rödaledstigen 4 har vi inrett ett rum med extra Luxlampor och vi klär in möblerna med vita överdrag. Där kan man vara i lugn och ro med en kopp kaffe, lyssna på musik, läsa eller bara vara. Dit kommer du själv eller med din närstående. Boka gärna en tid! Varje besök brukar vara en timma.

Vi har också en massagesäng och en massagestol. Båda ger massage på rygg och ben och en behandling tar ca 30 minuter vardera. Vi hjälper dig att komma igång och sen blir det en stund för dig själv. Efteråt tar vi ett glas vatten, pratar om vad du tyckte och kanske vill du boka en ny tid.

Taktil handmassage är också en hälsoinsats som vi har. Det är en mjuk och härlig stunds massage för båda händerna och det är vi anhörigkonsulenter som utför det. Välkommen att boka!

Vi brukar rekommendera ca 4–6 besök för att känna effekten av de olika hälsoinsatserna. Ljusrummet sägs vara bäst att boka på förmiddagen, effekten är ju att pigga upp. Till sängen har vi tider på tisdagar och torsdagar och den taktila handmassagen är varannan tisdag. Till massagestolen finns det tider på måndag förmiddag. Kan du inte någon av dessa tider, fråga gärna om någon annan tid så försöker vi lösa det.

Sist men inte minst har vi Tankens Rum i Kungsäter. Där finns ett jacuzzibad, en musikbädd och en massagestol. Detta kan du boka själv, ihop med din närstående eller familj. Det går att boka rummet efter egna önskemål, kanske en vardagskväll eller en dag under helgen. Det går att boka ett par timmar eller varför inte en halvdag/heldag! Efter att du bokat rummet finns det någon av oss som förbereder vistelsen och sen får man husera där själv.

Så boka gärna någon av våra hälsoinsatser för en skön och avkopplande stund.

Välkommen önskar

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Massagestol

Massagestolen!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med Käthe är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen