varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-10-18

Lite från veckan som gått!

Ballong

Våga prata om psykisk ohälsa!

Som vi berättade i ett tidigare inslag var det "World Mental Health Day" den 10 oktober. NSPH/Hjärnkoll Halland, i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan och Region Halland, var arrangörer för dagen och Lena, som var på plats, tyckte det var en bra eftermiddag med fyra olika föreläsningar. Temat för dagen var suicidprevention och det var en läkare och specialist i psykiatri som pratade om ADHD kopplat till missbruk/beroende. Med var också en psykolog som berättade om hur det självmordsförebyggande arbetet i Halland ser ut.

Medverkade gjorde också två Hjärnkollsambassadörer som berättade sina egen historia från ett missbruk, självskadebeteende, ångest och depression till, hur de med rätt hjälp, klarade sig ur det.

Samma eftermiddag var jag, Käthe och lyssnade till resultatet av en undersökning, om hur unga/vuxna i Halland mår. Halland uppvisar bättre siffror än riksgenomsnittet i de flesta av hälsoindikatorerna. Men samtidigt är den psykiska ohälsan bland 18–29-åringar stor. Är du nyfiken på resultaten och vill veta mer hör i så fall av dig till oss!

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med Käthe är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen