varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-05-29

Låna gärna en bok!

Böcker

Nyinköpta böcker!

I Varbergs kommun finns det åtta bibliotek och däribland Stadsbiblioteket Länk till annan webbplats. Komedianten. På biblioteket kan man låna vanliga böcker, ljudböcker, CD, e-böcker och läsa olika tidskrifter. Där finns möjlighet att släktforska, gå på föreläsning eller någon utställning. För många är det en fin mötesplats.

Om man inte själv kan ta sig till biblioteket på grund av långvarig sjukdom, rörelsehinder eller hög ålder finns det något som kallas ”Boken kommer”. Länk till annan webbplats. Då beställer man böcker som man vill läsa och får de hemkörda till sig. Ring gärna till biblioteket för mer information. I kommunen finns också Bokbussen. Den kör olika turer i utkanten av stan och på landsbygden, se i turlistan Länk till annan webbplats. när den finns nära där du bor!

På Rödaledstigen har vi också ett lite bibliotek med olika böcker som finns för utlåning till anhöriga. När vi ska handla nya är det ofta med tips från anhöriga, men det kan också vara sådana som vi själva läst eller hört talas om, när vi till exempel varit på föreläsningar eller mässor.

Nu har vi köpt in några nya böcker som till exempel ”Släpp kontrollen-Vinn friheten” en bok för anhöriga som är påverkade av missbrukets konsekvenser eller ”Konsten att fejka arabiska” en berättelse om autism. ”Mindfulness i vardagen” med mindfulness övningar eller ”Hjärnstark” en bok om hur motion och träning stärker vår hjärna m.fl. Om du vill låna eller bara veta mer om vilka böcker vi har, ta gärna kontakt med någon av oss anhörigkonsulenter.

Vi önskar er en fin Kristi himmelsfärds helg!

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

 

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen