varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-11-02

Intervjuer under anhörigveckan!

Intervjuer

Sanna Lundell föreläser i Anhörigveckan!

Sammanställning av intervjuerna

Under anhörigveckan, då vi ville lyfta fram anhöriga till närstående inom missbruk och beroende, intervjuade vi besökarna i anslutning till de olika föreläsningarna.

Vi ställde frågor som ”Vårdar eller stödjer du eller någon i din närhet” ”Känner du till att kommunen har ett anhörigstöd” ”Vilket stöd har du i dag eller vad tror du skulle passa dig” och till sist, ”Vad hindrar dig att be om stöd? Vad hindrar dig idag att ta emot stöd”

Eftersom det var flest kvinnor på föreläsningarna så var det också övervägande kvinnor som blev intervjuade, men även ett par män svarade på frågorna. Personerna var i åldrarna mellan 40 och 80 år.

Vårdsituationen såg olika ut för alla, en del var själva i en vårdsituation eller så kände man någon i sin närhet som var det. De som kände till att det finns ett anhörigstöd hade fått informationen från handläggare, genom andra verksamheter i kommunen eller genom eget aktivt sökande bl. a på hemsidan.

De som redan hade anhörigstöd kände sig nöjda med stödet, man tyckte att föreläsningar i olika ämnen är jättebra. En del hade också tagit del av hälsoinsatserna, där fick man tid för sig själv och fylla på sin energi. För någon hade det tagit lång tid innan man förstod att anhörigstödet inte bara var riktat till äldre, därför hade det gått lång tid innan man tagit del av anhörigstödet. Någon svarade att det egentligen inte finns något hinder att be om hjälp, men man vet inte vad man ska be om eftersom man oftast inte vet vilken hjälp det finns att få.

Anhörigveckan var under vecka 40 med olika föreläsare under hela veckan!

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

 

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen