varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-03-29

Internationella autismdagen!

Dagen uppmärksammas den 2 april!

Internationella autismdagen instiftades av FN för 10 år sen och dagen uppmärksammas den 2 april varje år. Ända sedan organisationen föddes har FN arbetat för att lyfta fram rättigheter och välbefinnande för personer med funktionshinder, likaså för utvecklingsstörda barn.

I Sverige har 1–2 procent av befolkningen en diagnos inom det som kallas autismspektrumtillståndet, dit autism hör. Autism är en funktionsnedsättning som innebär svårigheter med socialt samspel och benägenhet att göra saker på ett upprepat sätt. Den som har autism kan tycka det är svårt att veta hur de skall bete sig i olika situationer, ha svårt att tolka kroppsspråk och förstå andras känslor och tankar.

Finn mer att läsa på bland annat Hjärnfonden Länk till annan webbplats., Vårdguiden Länk till annan webbplats. och Autism och Aspergerförbundet Länk till annan webbplats..

Autism kommer från grekiska ordet autos och betyder, själv.

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

 

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen