varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-09-08

INFORMATIONSKVÄLL!

Besök av Överförmyndarenheten!

Igår kväll hade vi den första informationskvällen av tre, som vi ska ha under hösten och det var Sebastian och Annika från Överförmyndarenheten som var först ut. De berättade om vad det innebär att ha god man och vad en framtidsfullmakt betyder.

En god mans uppgift kan vara att ge hjälp och stöd i ekonomiska frågor. De kan också hjälpa till att ansöka om stödinsatser från socialtjänsten, söka olika bidrag som tex bostadsbidrag, hjälpa till att betala räkningar och sköta bankärenden. Gå gärna in på kommunens hemsida och sök på god man där det finns mer att läsa om vilka uppdrag de kan ha.

Med en framtidsfullmakt kan man utse en person som tar hand om ens angelägenheter om man i framtiden inte länger kan ta hand om dem själv på grund av sjukdom. Reglerna för framtidsfullmakter infördes i juli i år. Vad som gäller för framtidsfullmakter, tex vilka uppgifter som behöver finnas, beskrivs på faktasidor på webben.

Sebastian  och Annika säger att man alltid är välkommen att ta kontakt med dem eller någon på överförmyndarenheten för att få svar på frågor och veta mer.

Det var en informativ och bra kväll med många besökare.

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena

Informationskväll

Information från överförmyndarenheten

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen