varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2019-08-22

HÖSTENS PROGRAM ÄR HÄR!

Höstens program

Höstens program!

För dig som har anhörigstöd!

Nu är höstens program klart som vi fyllt med olika aktiviteter och erbjudanden. I programmet berättar vi bland annat om våra hälsoinsatser och äntligen kan vi erbjuda vattengympan igen, på Varmbadhuset, i deras nyrenoverade bassäng.

Vi har också införskaffat en ny massagesäng, efter att vår gamla hade gjort sitt. I den nya finns det flera program att välja mellan och den har även lättare massage för vaderna.

Nu när vi går mot en mörkare årstider är Ljusrummet snart aktuellt igen. Då kan det vara skönt att få lite extra ljus, att få sitta i det ombonade rummet med en filt omkring sig, i en skön fåtölj och kanske dricka en kopp kaffe eller te. Det kan vara en skön och stärkande upplevelse. Eller varför inte prova handmassage, massagestolen eller åka till Tanken Rum för att bada. Till Tankens rum kan du åka själv eller tillsammans med din närstående.

Vi kommer också under hösten att ha olika föreläsare. Under anhörigveckan, vecka 40, kommer Mikael Karlsson, sjuksköterska på Capio Ätstörningsenhet och Ellen Abrahamsson från Frisk och Fri-Riksföreningen mot ätstörningar med föreläsningen ”Om ätstörningar”.

Agneta Lagercrantz, författare och journalist kommer att föreläsa med överskriften ”Självkänsla för att orka vara medmänniska” och till sist kommer författaren Lina Liman som skrivit boken ”Konsten att fejka arabiska” ihop med psykolog Helène Stern att prata om ”Att förstå och möta människor med autism”.

Det går bra att anmäla sig till föreläsningarna till oss anhörigkonsulenter, men även direkt på hemsidan.

Om detta och lite till kan du läsa i programmet som nu ligger ute på hemsidan.

Välkommen till en höst ihop med oss

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med Käthe är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen