varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Föreläsning på Anhörigdagen!

Den 6 oktober är det nationella Anhörigdagen och den vill vi i Anhörigstödet, i samverkan med Biblioteket, uppmärksamma med en föreläsning. Vi bjöd hit Bella Stensnäs som är leg. psykolog. Hon forskar omkring stress och utmattningssyndrom men arbetar också på stressmottagningen i Stockholm.

Intresset var enormt och det kom 250 personer till Folkets hus som ville ta del av Bellas kunskap. Hennes överskrift var, "Ingen vinner på att du bränner ut dig" och hon hade med sig ett material som hon kallade Stress och det utmanande Anhörigskapet.  Pdf, 257 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 257 kB)

Hon pratde om olika kriterier vid utmattningssyndrom och om olika strategier men även om vägen tillbaka! Hon nämnde de fem grundpelarna på vägen tillbaka - äta, sova, motion, egen tid och ha roligt! Klicka på länken ovanför och läs  gärna hennes material som hon visade under kvällen!

Det vore roligt om du som besökte föreläsningen ville göra en kommentar, det vore värdefullt för oss för kommande planering av föreläsare!

Senaste nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena

Föreläsning

Gänget som ordnat föreläsningen

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen