varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2018-05-24

ETT DEMENSVÄNLIGT SAMHÄLLE!

Demensvän

Bli en demensvän!

Bli en demensvän!!

Många människor med demenssjukdom kan göra mycket själva, men ibland behöver de hjälp. Denna hjälpande hand kan vi bidra med. Det kan vara att erbjuda sin hjälp när man möter någon med demens till exempel.

Demensförbundet har startat en kampanj med namnet ”Demensvän” och målet är att sprida kunskap till allmänheten om demenssjukdomar och hur man bäst bemöter och hjälper en person med demens.

Det kan vara till exempel att hjälpa någon som letar efter en vara i butiken, kämpar med betalning, att komma på rätt buss eller att hitta vägen.

I boken DEMENSVÄN (finns på deras hemsida) har de tagit upp några goda råd att tänka på när man möter en person med sjukdomen. Det kan vara sådant som ett vänligt leende och trevligt kroppsspråk. Att tydligt visa att du vill hjälpa till. Att tala vänligt och vara tydlig. Tänka på att använd korta meningar och ta en sak i taget.

Gå gärna in här Länk till annan webbplats. och läs mer om demensvänner. Där finns också boken om demensvän att få om man anmäler sig till kampanjen!

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med anhörigsamordnare är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen