varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2020-06-04

ATT MÖTAS DIGITALT

När inget är som vanligt!

Digitalt möte

Monalis håller i ett digitalt möte!

Under denna tid då vi i största mån ska undvika nära social kontakt får vi hitta på andra sätt att mötas. Så vi bjöd in till en samtalsgrupp, som hålls digitalt.

Det är en anhöriggrupp som tidigare anmält sitt intresse för att delta i en demensutbildning. Gruppen består av 5 anhöriga som precis som vid det fysiska mötet, bestämt att träffas ett visst antal gånger. Träffarna är 2 timmar varje gång och man avger tystnadslöftet i gruppen genom att tända ett ljus som symboliserar det. Det är viktigt att det blir en liten paus i mötet med en bensträckare och för den som vill kan man ta sig en fika framför skärmen.

När man träffas digitalt kan även de som är långväga ifrån ha möjligheten att delta, så denna gången är det anhöriga från andra kommuner och till och med en anhörig från Norge, som deltar.

Även i de digitala mötena finns det möjlighet att bjuda in olika professioner som kan visa sitt material på skärmen, så att alla kan se.

Inför varje gång bjuder vi anhörigkonsulenter in till en ny träff genom att vi skickar en länk som anhöriga kopplar upp sig på.

Så…nya lösningar i annorlunda tider!

Senaste Nytt från

Käthe, Elisabeth, Monalis & Lena!

Om författaren

Käthe Wiman arbetar som anhörigsamordnare och skriver blogginläggen.
Vill du komma i kontakt med Käthe är du välkommen att kontakta: kathe.sorensson.wiman@varberg.se tel. 0340-69 71 25.

Anhörigstödets blogg

Hej! Vad kul att du besöker vår blogg!
Här kan du få en liten inblick i vår verksamhet. Du kan ta del av roliga händelser och se bilder från våra aktiviteter. Ibland skriver vi om sådant som är på gång i kommunen och som rör anhörigstödet.

Till Anhörigstödets bloggs startsida.

ikon

Senaste inläggen